• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Everton l-a demis pe managerul Roberto Martinez în luna mai a acestui an, dar va trebui să îi plătească fostului manager o sumă imensă: 10 milioane de lire sterline (11,7 milioane de euro).

Avocaţii clubului de pe Goodison au încercat să scape oficialii de această cheltuială, dar clauza din contract era clară: dacă va fi demis, Martinez va primi salariul până la finalul contractului scadent în 2019. Totuşi, Everton a salvat aproximativ două milioane de euro, bani la care fostul manager a renunţat.

Pe de altă parte, orice club care l-ar fi dorit pe Martinez, înainte de 2019, ar fi fost nevoit să le plătească "caramelelor" echivalentul ultimelor salarii. Nu a fost cazul, pentru că acesta a fost demis, după ce a terminat sezonul precedent de EPL pe locul 11, cea mai slabă clasare din ultimii 9 ani.

Între timp, Roberto Martinez a ajuns pe banca naţionalei Belgiei, în al cărei campionat evoluează doi dintre cei mai buni mijlocaşi români, Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu. Meciul său de debut a adus o înfrângere într-un amical în faţa Spaniei, 0-2, partidă la capătul căreia a fost fluierat de fani.

Nicolae Stanciu şi Alex Chipciu pot fi văzuţi săptămânal pe Digi Sport, în campionatul Belgiei. Etapă de etapă, posturile noastre transmit ÎN DIRECT meciurile lui Anderlecht.