• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester United s-a impus cu 1-0 în faţa lui Liverpool, pe Anfield, unicul gol al partidei fiind marcat de Wayne Rooney. Cu reuşita sa, căpitanul "diavolilor" a stabilit un nou record pentru Premier League.

A fost primul gol înscris de atacantul de 30 de ani pe terenul "cormoranilor" după mai mult de un deceniu. Precedenta sa reuşită data din 15 ianuarie 2005.

Rooney a adus victoria echipei lui Louis Van Gaal în minutul 78, când l-a învins pe Mignolet din apropiere, după ce Fellaini trimisese cu capul în bară.

VIDEO: Golul marcat de Rooney

Astfel, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei a devenit şi jucătorul care a înscris de cele mai multe ori pentru acelaşi club în Premier League.

Rooney are 176 de goluri pentru Manchester United în PL, cu unul mai mult decât Thierry Henry, care a marcat de 175 de ori în tricoul lui Arsenal. Podiumul este completat de Alan Sherarer, cu 148 de goluri pentru Newcastle.

De asemenea, a fost al patrulea meci la rând în care Rooney a înscris pentru United, o performanţă pe care nu o mai reuşise din martie 2012.

În urma victoriei de pe Anfield, Manchester United rămâne la două puncte de ultima poziţie de Liga Campionilor, ocupată de Tottenham. De cealaltă parte, Liverppol este doar pe 9 şi poate chiar să coboare pe 10, dacă Watford câştigă luni pe terenul lui Swansea.

În ultimul meci de duminică, Arsenal a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul lui Stoke City şi a revenit pe primul loc al clasamentului. "Tunarii" au ratat, însă, şansa de a se desprinde la două puncte de Leicester, care, sâmbătă, a obţinut doar un punct în faţa lui Aston Villa, în deplasare.