• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Wayne Rooney (31 de ani) se întoarce la Everton după 13 ani. Atacantul englez a ajuns, sâmbătă, la Liverpool, pentru a face vizita medicală la clubul de pe Goodison Park, pentru care a debutat în Premier League, în 2002, la doar 16 ani și de la care a plecat, în 2004, la Manchester United.

Rooney a venit pentru vizita medicală la Everton alături de impresarul său, Paul Stretford, și a fost așteptat de doi fani ai ”caramelelor”, care aveau tricouri semnate de căpitanul naționalei Angliei.

Potrivit Daily Mail, Wayne Rooney și-a dat acordul pentru a primi jumătate din salariul de la Manchester United (14,7 milioane de euro pe an).

37 de milioane de euro a plătit Manchester United pentru Rooney, în 2004, când atacantul avea doar 18 ani.

Deși în mai 2002, el celebra un gol marcat prin afișarea mesajului ”Once A Blue Always A Blue” (O dată albatru, tot timpul albastru), Rooney, susținea, în august 2004, că doar prin transferul la United putea progresa în carieră. Asta a atras furia fanilor lui Everton, care, în primul său meci pe Goodison în tricoul ”diavolilor”, l-au așteptat cu un banner cu mesajul: ”Once a blue / now a red / in our hearts / you are dead” (O dată albastru / acum roșu / în inimile noastre / tu ești mort).

Conflictul său cu fanii lui Everton a escaladat, iar Rooney a ajuns să sărute sigla lui Manchester United, după mai multe meciuri ale echipei sale contra ”caramelelor”, la Liverpool.

”Wazza” a redevenit însă apropiat de susținătorii lui Everton în 2011, printr-un tweet prin care le declara dragoste ambelor cluburi: ”United până la moarte. Everton până la moarte”. Acesta a fost urmat de un altul, un an mai târziu, prin care îl lăuda și pe succesorul lui Sir Alex Ferguson, pe Old Trafford: ”Everton joacă superb. David Moyes a făcut o treabă bună în ultimii zece ani”.

În august 2015, Rooney a ajuns chiar să îmbrace din nou tricoul lui Everton, într-un meci omagial organizat pentru Duncan Ferguson și în care ”caramelele” au jucat cu Villarreal.

În octombrie 2015, după ce a marcat pentru United primul său gol pe Goodison în opt ani, într-un meci câștigat de echipa sa cu 3-0, Rooney a refuzat să celebreze. Împăcarea cu fanii lui Everton a fost completă peste mai puțin de un an, la ”testimonialul”u, organizat în august 2016, în care el a jucat pentru United, pe Old Trafford, împotriva ”caramelelor”. Atunci, unii suporteri ai clubului din Liverpool chiar i-au cerut să se grăbească și să se revină cât mai repede la echipa la care s-a lansat.

 

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT