• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Etapă perfectă pentru Manchester City şi Arsenal, în Premier League. Cele două s-au impus în deplasările de la WBA, respectiv Sunderland, în timp ce două dintre contracandidatele la titlu, Spurs şi United au făcut paşi falşi.

După 6 meciuri fără victorie în toate competiţiile, record negativ al carierei, Guardiola se poate declara mulţumit. Astăzi, "cetăţenii", cu Aguero în formă mare (două goluri şi un assist) au câştigat fără probleme pe un teren greu. Tony Pulis este un tehnician care îşi organizează excelent echipa, însă Kun a punctat de două ori în prima jumătate de oră, iar lucrurile s-au simplificat.

La victoria categorică a lui City a contribuit şi Gundogan, unul dintre marile pariuri ale lui Pep. Fostul jucător al lui Dortmund a marcat şi el de două ori, pentru un succes fără emoţii, scor 4-0.

Ibra, cifre foarte slabe

În schimb, rivala din oraş pare să iasă, uşor-uşor, din lupta pentru titlu. United s-a încurcat pe teren propriu, scor 0-0, cu modesta Burnley.

Mourinho a văzut repriza secundă din tribune, după ce a fost eliminat de arbitru, iar Herrera l-a urmat, văzând două galbene. Chiar dacă au jucat cu un om mai puţin în ultimele 22 de minute, "diavolii roşii" s-au năpustit peste adversari, creându-şi în total 37 de ocazii de a marca. Heaton a fost eroul oaspeţilor, reuşind nu mai puţin de 11 parade.

În ceea ce îl priveşte pe Ibra, atacantul adus cu atâtea aşteptări în vară, după despărţirea de PSG, acesta se află într-o criză fără precedent în istoria recentă. Suedezul nu a făcut un meci neapărat rău în această seară, dar a fost extrem de ineficient în faţa porţii.

Ibrahimovic are cifre de coşmar în ultimele 6 meciuri de campionat (prima oară din 2007, până în prezent)

 

Rezultatele de azi din Premier League

Sunderland - Arsenal 1-4

Manchester United - Burnley 0-0

Middlesbrough - Bournemouth 2-0

Tottenham - Leicester 1-1

Watford - Hull 1-0

WBA - Manchester City 0-4

Crystal Palace - Liverpool 2-4