• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cluburile din Premier League au decis joi ca, începând cu sezonul 2018-2019, perioada de transferuri să se încheie înainte de startul campionatului. Mai exact, echipele din prima divizie engleză vor mai putea aduce jucători până la ora 17:00 (ora locală) din ultima zi de joi de înaintea primei etape.

14 cluburi au votat joi în favoarea acestei modificări, cinci au fost împotrivă, iar un altul s-a abținut. Modul în care fiecare a votat nu a fost făcut public, însă, încă de miercuri se știa faptul că Manchester City, West Ham United, West Bromwich Albion, Swansea City și Newcastle United s-au poziționat pentru schimbare, în timp ce Crystal Palace și Watford își doreau ca situația să rămână la fel.

Trebuie precizat că durata perioadei de transferuri din Premier League nu va deveni mai scurtă. Ea va începe mai devreme și va dura tot 12 săptămâni.

Până acum, fereastra de transferuri la englezi se închidea pe 31 august (sau, dacă respectiva zi era în weekend, pe 1 sau 2 septembrie), la fel ca în celelalte mari campionate din Europa.

După aprobarea acestei modificări, cluburile din Premier League vor putea doar să mai cedeze jucători în alte campionate, după ce fereastra din Anglia se va închide.

Nu este exclus însă ca și în alte campionate situația să se schimbe. În această săptămână, subiectul a fost analizat și de Federația Italiană de Fotbal, iar directorul executiv al lui Juventus, Beppe Marotta, a declarat că discuția trebuie extinsă la nivel european.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT