• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Leroy Sane (Manchester City) a devenit cel mai rapid jucător din istoria Premier League. Mijlocaşul german a fost înregistrat în confruntarea din weekend, cu Chelsea, cu viteza maximă de 35,48 km/h.

Ronaldo, Bale, Walcott sau Bellerin, jucători care au deţinut pe rând recordurile atinse pentru un meci din campionatul englez, au fost depăşiţi net de fotbalistul pentru care Guardiola a plătit în 2016 peste 40 de milioane de euro.

Antonio Valencia (United) fusese primul jucător înregistrat în Premier League cu peste 35 km/h (35,10), însă recordul acestuia a fost întrecut de Sane, contra lui Chelsea. Acesta a fost înregistrat în plin fuleu cu 35,48 km/h, o viteză cu adevărat uimitoare şi pentru unii sprinteri din atletism.

Cea mai mare viteză înregistrată de un fotbalist pe terenul de joc îi aparţine totuşi în continuare lui Bale: 36,90 km/h. Acesta a reuşit să seteze această bornă în tricoul lui Real, după ce a pus masă musculară. Pe vremea când evolua pentru Spurs, galezul fusese "prins de radar" cu sub 34 km/h.

44.72 km/h a fost viteza maximă atinsă de Usain Bolt în cea mai rapidă cursă din istorie. În 2009, la Mondialele de la Berlin, "Fulgerul" a stabilit recordul mondial de 9,58 secunde la 100m.