• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Chelsea tocmai a suferit o pierdere importantă: directorul tehnic Michael Emenalo, cel care a demonstrat că interesul pentru jucătorii de la FCSB este unul real, a demisionat la începutul acestei săptămâni. Oficialul era omul de încredere al lui Abramovich.

Patronul Roman Abramovich l-a dorit în continuare și i-a cerut să rămână pe Stamford Bridge, dar nigerianul nu a putut fi întors din drum, după cum anunță britanicii de la Telegraph. Michael Emenalo (52 de ani) a pus capăt colaborării de 10 ani cu clubul londonez și sursa citată notează că decizia era luată încă din vară, dar a amânat anunțul pentru a minimaliza efectul resimțit de club de pe urma plecării sale.

"Mutarea ar putea fi văzută în unele medii drept o victorie pentru antrenorul Antonio Conte, care a vrut mai mult control asupra transferurilor și al cărui propriu viitor a fost o sursă pentru speculații", a mai notat publicația britanică, care a precizat că motivul oficial pe care l-a invocat fostul director tehnic pentru plecarea sa a fost că vrea să petreacă mai mult timp alături de cei trei copii ai săi, cu vârste de 11, 9 și 7 ani.

Michael Emenalo este cel care a urmărit la București derby-ul dintre FCSB și Dinamo, unde a avut drept scop monitorizarea tinerilor de la echipa lui Becali, în frunte cu Florinel Coman, jucătorul despre care britanicii de la Chelsea News au scris că ar fi cel mai interesant pentru campioana Angliei.

În afara mijlocașului ofensiv pe care patronul de la vicecampioana României în consideră "mai talentat decât Mbappe", steliștii urmăriți au mai fost Dragoș Nedelcu (20 de ani), Dennis Man (19 ani) și Florin Tănase (22 de ani). Ultimul a devenit căpitan de drept la FCSB, începând cu luna noiembrie.

În acest start de sezon, Emenalo a fost unul dintre cei mai criticați oameni de la Chelsea. I s-a imputat campania slabă de transferuri, unde singura reușită a fost socotită aducerea lui Alvaro Morata.