• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Benjamin Mendy are mici șanse să mai joace în acest sezon, după ce testele suplimentare pe care le-a efectuat la Barcelona au arătat că a suferit o ruptură a ligamentului anterior încrucișat al genunchiului drept. Fundașul stânga francez de 23 de ani al lui Manchester City va fi nevoit să se opereze, iar perioada de recuperare ar putea fi de nouă luni.

Manchester City FC poate confirma că Benjamin Mendy a suferit o ruptură a ligamentului anterior încrucișat al genunchiului drept.

Fundașul francez a suferit accidentarea în timpul primei reprize a meciului din Premier League câștigat cu 5-0, acasă, în fața lui Crystal Palace.

După testele inițiale din Manchester, de la începutul săptămânii, Benjamin a mers la Barcelona pentru a fi consultat de un doctor specialist. Testele suplimentare au confirmat accidentarea.

Benjamin va fi operat mâine în Barcelona, iar toată lumea din club îi urează recuperare rapidă”, a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Mendy a avut puterea de a posta un mesaj amuzat pe Twitter după ce a primit vestea:

Știri proaste, băieți. Mă voi alătura echipei FC Accidentați sub formă de împrumut, pentru câteva luni, din cauza rupturii ligamentului anterior încrucișat... Dar voi reveni curând și sper că mai puternic”, a postat Mendy pe Twitter.

Zilele trecute, Mendy spera ca testele inițiale să fie infirmate de cele efectuate la Barcelona și chiar s-a contract cu un jurnalist care a scris că el ar putea lipsi nouă luni de pe teren.

Îngrijorări legate de Benjamin Mendy, pentru că singurul fundaș al lui Man City are ruptură ale ligamentului anterior încrucișat. Este posibilă să aibă nevoie de nouă luni pentru a se recupera”, a scris jurnalistul Duncan Castles, de la Sunday Times, pe Twitter, marți.

Cartea ta de vizită spune că ești jurnalist. Atunci de ce vorbește ca absolvent de medicină? Nu am făcut niciun test care să arate că am suferit sau nu o ruptură a ligamentului, așa că nici măcar eu nu știu”, i-a răspuns jucătorul.

Benjamin Mendy a devenit cel mai scump fundaș din lume pe 24 iulie, atunci când transferul său de la AS Monaco la Manchester City, în valoare de 57,5 milioane de lire sterline a fost oficializat.

Mendy a jucat în cinci meciuri pentru ”cetățeni”, în actualul sezon.

Aceasta accidentare l-ar putea costa pe fundașul stânga și prezența în lotul Franței la Cupa Mondială din 2018, asta dacă echipa antrenată de Didier Deschamps se va califica la turneul final din Rusia.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT