• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Elvețianul de origine albaneză Xherdan Shaqiri a vorbit din nou despre scurta sa aventură la Inter, sub comanda lui Roberto Mancini. Atacantul lui Stoke a fost întrebat despre relația sa cu antrenorul italian al nerazzurrilor și n-a avut tocmai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

”Eu cu el nu am avut niciodată probleme. Doar că își schimba cam des opinia despre mine”, a spus elvețianul.

Shaqiri a petrecut doar șase luni la Inter, timp în care a strâns 15 partide în Serie A, dintre care doar 8 ca titular, marcând un singur gol. Ulterior, a fost vândut la Stoke, cu 16,5 milioane de euro, cu 1,5 milioane mai mult decât plătise Inter lui Bayern pentru transferul său definitiv.

În Premier League, Shaqiri pare să-și fi regăsit forma de la Bayern, jucând 16 meciuri, toate ca titular și înscriind de două ori. Atacantul de 24 de ani a evidențiat într-un mod inedit diferența dintre ultimele sale două cluburi.

”Când m-am accidentat la Inter, Mancini m-a trimis la un vraci, în munți. Mi-au spus că mă va face bine într-un mod miraculos. Am condus jumătate de oră prin păduri și am ajuns pe mâinile unui bătrân care nu m-a ajutat cu nimic. Și din această cauză, Stoke a fost alegerea mai bună: aici avem șapte fizioterapeuți, care mă examinează zilnic. Totul se face într-un mod mult mai profesionist”, a spus Shaqiri.

Elvețianul nu consideră Stoke un pas înapoi, după ce a jucat pentru două foste campioane ale Europei, Bayern și Inter. ”Am auzit această variantă de câteva ori, dar cel mai important lucru este că pot progresa și doar aici pot face asta. Încă sunt tânăr. Nu mă așteptam ca această alegere să fie atât de bună. Cu toate acestea, am jucat în toate meciurile de până acum în Premier League, în afara celor în care am fost accidentat. Asta arată că am luat decizia corectă și că sunt pe drumul cel bun”, a mai spus internaționalul helvet.