• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Costel Pantilimon a început sezonul ca titular în poarta lui Sunderland, evoluând în primele 17 etape, dar de trei meciuri a fost trimis de antrenorul Sam Allardyce pe banca de rezerve. Românul poate fi vândut în această iarnă, mai ales că vrea un salariu mai mare.

Chris Young, reporterul cel mai avizat al cotidianului Sunderland Echo în ceea ce privește formația engleză, a scris într-o analiză amplă a situației jucătorilor penultimei clasate în Premier League că Pantilimon ar vrea un salariu mai mare, în condițiile în care încasează mai puțini bani decât Vito Mannone. Românul primește 1,1 milioane de lire anual, iar Mannone 1,32 milioane, ceea ce l-a nemulțumit pe Panti, ținând cont că era titular.

Cum Sam Allardyce l-a readus la echipă pe Jordan Pickford, 21 de ani, titluarul postului în naționala sub 21 de ani a Angliei, și intenționează să-i ofere acestuia cât mai multe minute, Pantilimon e gata să plece, iar Sunderland e dispusă să-i dea drumul, pentru o ofertă decentă. Mai ales că situația financiară nu e roză și salariile trebuie micșorate.

În plus, adus gratis în 2014 de la Manchester City, Pantilimon poate aduce profit clubului din nord-estul Angliei, dacă va fi vândut în această iarnă cu mai mult de 3 milioane de lire sterline. O sumă pe care multe cluburi din Anglia sunt dispuse să o plătească pentru român.

Pickford e anunțat titular sâmbătă, pe Emirates, unde Sudnerland se deplasează pentru meciul din turul trei al Cupei Angliei. Pantilimon, cel mai probabil, nu va face deplasarea, Mannone urmând să fie rezervă.

6 milioane de lire sterline e cota de piață a lui Pantilimon, conform transfermarkt

2018 este anul când expiră contractul lui Pantilimon cu Sunderland