• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După alegerea lui Donald Trump ca nou președinte al Statelor Unite ale Americii, în presă au început să reapară tot felul de lucruri pe care miliardarul de peste Ocean le-a făcut sau despre care a vorbit, atât în urmă cu mai mulți ani, cât și recent, în campania electorală.

În urmă cu câteva luni, în timp ce încerca să convingă electoratul să-l voteze, viitorul lider de la Casa Albă se declară drept cel mai mare fan al lui Arsenal și îl contesta pe managerul Arsene Wenger.

"Sunt suporterul numărul unu al lui Arsenal și, ca un tunar adevărat, vreau să umilim cluburile mici.

Wenger a distrus foarte multe suflete în lume, inclusiv pe al meu. Acest om a condus clubul ca şi cum i-ar fi aparţinut lui. A făcut numai ce a vrut el. Cum e posibil ca Manchester să te bată. Și, ca și cum nu era destul, Swansea ne-a dat cu ciocanul în cap și tot ce am putut face noi mai bun a fost să lovim bara de trei ori.

Wenger e un clovn, o mascaradă, e versiunea originală a unui fals”, a tunat Trump în primăvară, întrebat de clubul său de suflet, în timp ce era în campanie în North Carolina.

Declarațiile președintelui ales din Statele Unite au venit după ce Arsenal pierduse pe ”Old Trafford” cu 3-2 în fața lui Manchester United și cu 2-1 pe ”Emirates” în fața lui Swansea.

Arsenal a devenit un sac de box pentru fiecare echipă. Vă puteți imagina că echipe precum Manchester United sau Chelsea ne pot bate atât acasă, cât și în deplasare?”, a adăugat Trump.

Succesorul lui Barack Obama s-a oferit chiar să-i plătească salariul unui nou antrenor timp de 50 de ani, doar pentru a-l vedea pe Wenger plecat de la Arsenal:

Dacă e vorba de bani, sunt dispus să plătesc salariul unui nou tehnician pentru 50 de ani, doar să îl văd pe Wenger plecat. Să se ducă la naiba!

Acest om, Wenger, aparține iadului sau Holywood-ului, unde ar putea juca în filme horror. Ca actor, cu figura lui patetică de bătrân, s-ar vinde mai bine în întreaga lume decât ca manager de fotbal.

Dacă Wenger i-ar fi condus pe copiii Israelului către pământul promis, ei ar fi petrecut 40 de ani nefăcând nimic și ar fi rămas în Egipt”, a mai precizat Trump!

Al 45-lea președinte al SUA a mai vrut să se implice în fotbal și în urmă cu 4 ani, atunci când Rangers a fost retrogradată în a patra divizie din Scoția. În acel moment, în care pe ”Ibrox” juca și românul Dorin Goian, Trump a vrut să se implice și să salveze clubul de la excluderea din ”Premiership”.

Alegerea miliardarului ca președinte în Statele Unite i-a făcut pe mai mulți sportivi, printre care și mulți fotbaliști din Premier League să reacționeze.