• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Kevin De Bruyne a avut parte de controversă, glorie și o accidentare urâtă în meciul Manchester City-Everton 3-1, din returul semifinalei Cupei Ligii Angliei, deși a intrat în teren doar în minutul 66.

Belgianul a fost cel mai bun om de pe teren. Intrarea sa, la scorul de 1-1, într-un moment în care City era practic eliminată din competiție, a adus schimbarea așteptată de Pellegrini. A marcat golul de 2-1, a centrat la reușita lui Aguero, de 3-1, și a ”izbutit” să se accidenteze singur, pe final de meci, ieșind din teren pe targă.

Ross Barkley deschisese scorul în minutul 18, dar Fernandinho reușise să aducă egalarea câteva minute mai târziu. Apoi, City a căutat cu disperare să înscrie golul care să aducă egalitatea la ”general”, dar fără succes. Intrarea lui De Bruyne, în minutul 66, în locul lui Yaya Toure, a adus plusul de vitalitate necesar pentru ca ”cetățenii” să se califice în a doua finală a Cupei Ligii din ultimii trei ani și a cincea din istoria clubului.

Golul doi al lui City, primul al lui De Bruyne, a stârnit polemică. Raheem Sterling a pasat mult din spatele liniei de fund pentru belgian, iar reluările nu au făcut decât să confirme ceea ce s-a văzut cu ochiul liber și în primă fază.

Vezi golul lui De Bruyne și pasa controversată a lui Sterling:

”Nu datorită acelui gol am câștigat”, s-a apărat Pellegrini la finalul întâlnirii. ”Am câștigat pentru că am marcat de trei ori, iar Everton doar o dată”, a mai spus chilianul.

Roberto Martinez, în schimb, a acuzat vehement arbitrajul și mai ales golul cu pricina al ”cetățenilor”. ”Toată lumea a putut vedea că mingea era afară din joc la acea fază. E foarte-foarte greu de acceptat eliminarea. Dacă ar fi înscris trei goluri în mod corect, am fi acceptat situația”, a spus tehnicianul spaniol al lui Everton.

Vezi golul lui Aguero din centrarea lui De Bruyne:

De Bruyne putea încheia seara en-fanfare, dar s-a accidentat singur în minutele de prelungire ale meciului, fiind scos de pe teren cu targa. Accidentarea la ligamentul colateral medial al genunchiului nu este la fel de gravă ca o ruptură a ligamentelor încrucișate, dar chiar și așa, mijlocașul lui City va fi indisponibil o perioadă îndelungată, de cel puțin șase săptămâni.

Vezi accidentarea lui Kevin De Bruyne:

”Vom vedea cât de gravă e accidentarea. Din fericire, nu e vorba de ligamentele încrucișate, ci de ligamentul medial. Cel puțin așa susține doctorul. Astfel, nu-l vom pierde pe Kevin pentru întregul sezon, cum ne-am temut inițial”, a declarat Manuel Pellegrini la conferința de presă de după meci.