• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Louis Van Gaal rupe tăcerea după mai mult de un an de la despărțirea de Manchester United. Tehnicianul a fost dat afară după ce a reușit să le aducă ”diavolilor roșii” Cupa Angliei. În vârstă de 66 de ani, Van Gaal susține că a fost ”executat public”.

Van Gaal consideră că a fost lucrat de cei din conducere pentru a-l aduce pe Mourinho. Antrenorul olandez este dezamăgit de cum au procedat cei de la Manchester United și spune că totul s-ar fi putut rezolva mult mai simplu.

”United mi-a pus capul într-un laț. A fost o execuție publică. Presiunea a fost enormă. Totul a fost orchestrat ca într-un film. S-au făcut foarte multe pe la spatele meu. Cred că mă lucrau încă din ianuarie. Soția mea a simțit acest lucru și mi-a zis, dar eu nu am crezut. Lucrurile erau normale între mine și cei din conducere. Dintr-o dată, foștii jucători au început să vorbească prin presă că echipa nu joacă nimic, iar când au apărut zvonurile legate de Mourinho, tuturor li se părea o soluție mai bună decât mine.

Înțeleg alegerea celor de la United. Oricum, eu nu voiam un contract mai mare de doi ani, United a vrut 3 ani. După ce Mourinho a rămas fără echipă, trecuse doar un an și jumătate din contractul meu, am știut că United îl vrea, dar ei au ascuns acest lucru de mine, mi-au spus la final. Puteam să vină la mine să discutăm, să-mi spună ce au de gând, dar să fie alături de mine până la final. Aș fi terminat sezonul și după putea să vină Mourinho să preia comanda. Ar fi putut să economisească salariul meu pentru un an, dar așa i-am făcut să-mi plătească și ultimul bănuț”, a declarat Louis Van Gaal, conform celor de la Mirror.

103 meciuri a stat Van Gaal pe banca celor de la Manchester, între 2014 și 2016, perioadă în care a cucerit un trofeu.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT