• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Medicii îi cer atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic, care împlinește astăzi vârsta de 36 de ani, să nu grăbească procesul de recuperare. Oficialii lui Manchester United sperau ca starul lor să revină încă din toamnă și, astfel, să prindă unul sau două meciuri din Champions League.

Zlatan Ibrahimovic nu a mai jucat din luna aprilie, atunci când a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, în returul sferturilor de finală din Europa League, cu Anderlecht. Ulterior, operat în luna mai, suedezul a anunțat că va face tot posibilul pentru a se recupera cât mai repede. Dar medicii lui Manchester United l-au sfătuit pe atacantul scandinav să aibă răbdare și drept măsură de precauție să nu se grăbească procesul de recuperare. Și doctorul care l-a operat pe atacantul lui Manchester United i-a transmis jucătorului în vârstă de 36 de ani să nu se aventureze într-o revenire rapidă.

”Zlatan este foarte puternic, dar fotbalul este un sport combativ. În calitate de doctor, eu îmi doresc să se recupereze cât mai curând posibil, dar numai atunci când este într-adevăr pregătit să joace”, a declarat Freddie Fu Ho-keung, chirurgul care l-a operat pe ”Marele Zlatan” în luna mai, pentru publicația South China Morning Post.

”Au fost suficiente cazuri de jucători care s-au întors prematur și consecințele au fost grave. Întotdeauna o accidentare necesită timp ca să treacă. De fapt, campionatul din Anglia tocmai a început și sunt sigur că Manchester United nu va avea nevoie urgent de el, nu sunt meciuri cruciale”, a adaugat medicul.

723 de jocuri

420 de goluri

116 convocări la echipa națională

31 de trofee