• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

La o lună de la primul meci în care a fost rezervă la echipa mare a lui Arsenal, Vlad Dragomir a povestit o întâmplare amuzantă. Săptămâna trecută, la o şedinţă de pregătire a "tunarilor", mijlocaşul de 18 ani a avut surpriza ca un jucător legendar să comunice cu el în română.

Impresionant la echipa a doua a lui Arsenal, acolo unde nu mai departe de weekendul trecut a reuşit un gol şi un assist contra lui Chelsea, Dragomir face încet dar sigur pasul spre prima echipă. A fost deja păstrat în lot de Wenger la confruntarea câştigată cu 4-2 în faţa lui Bate Borisov, în Europa League, şi e o prezenţă constantă la antrenamentele la care participă Alexis&Co.

În acest context, nu mică i-a fost mirarea puştiului să fie abordat de celebrul Petr Cech în română. "Ce faci?", l-a întrebat portarul ceh, care ştie cuvinte de bază în limba noastră de la Adrian Mutu.

"Am avut un antrenament chiar săptămâna trecută cu echipa mare şi am auzit din spate un jucator care m-a întrebat în română ce fac. Am rămas foarte surprins şi m-am întors. Era Peter Cech...am rămas puţin uimit de unde ştie română. Dar, după aceea, a început să îmi spună că a jucat împreună cu Mutu. Mi-a zis doar cuvinte măreţe despre domnul Adrian Mutu", a explicat Vlad Dragomir.

Mutu şi Cech au fost coechipieri în 2004, înainte ca "Briliantul" să plece de pe Stamford Bridge din cauza scandalului "Cocaina". Cei doi s-au înţeles excelent şi au păstrat legătura şi după ce actualul manager sportiv al naţionalei a plecat din Premier League.