• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Vlad Dragomir a fost convocat în premieră la naţionala de tineret pentru turneul din Spania, care se va desfăşura în perioada 21-28 martie.

Mijlocașul în vârstă de 17 ani este decis să-l impresioneze pe Daniel Isăilă la amicalele contra Rusiei și Danemarcei, programate pe 24 și 27 martie, și să facă pasul spre naționala de seniori cât mai curând.

"Este un pas foarte important, atât pentru mine, cât şi pentru noii jucători care sunt la U21. Sper să-l facem cu bine. Am venit cu o forţă foarte mare, pentru că este alt nivel. Simţim o presiune pentru că venim din afară şi e alt joc. Dar antrenorii şi colegii ne susţin şi ne simţim bine. Am învăţat foarte multe, m-am schimbat foarte mult. Simt o diferenţă foarte mare când vin aici. E diferenţă de joc, de viteză a jocului", a declarat Dragomir pentru Pro Sport.

Mijlocașul lui Arsenal a fost chemat în dese rânduri să se pregătească alături de prima echipă a londonezilor și a legat deja o relație de amiciție cu unul dintre starurile lui Arsene Wenger.

Mesut Ozil îmi dă cele mai multe sfaturi. Este tot timpul cu mine când mergem la refacere. Facem refacerea împreună şi tot timpul vorbesc cu el şi îmi dă sfaturi”, a mai spus tânărul fotbalist român.

Transferat în urmă cu un an și jumătate de Arsenal, Vlad Dragomir se simte pregătit să facă pasul spre echipa de seniori a "tunarilor".

"Eu zic că am crescut foarte mult, pentru că am avut foarte multe meciuri cu echipa sub U23, multe antrenamente cu echipa mare şi simt o diferenţă. Da, de ce nu? Doar că, momentan, este foarte greu, pentru că Arsenal este într-o situaţie mai dificilă. Sperăm să trecem cu bine peste tot. Aş vrea să debutez cât de repede posibil, dar nu vreau să dau un timp exact. Sunt foarte mulţi jucători care au venit de la tineret şi joacă acum la echipa mare. Dau şanse în fiecare săptămână, copii de-ai noştri se antrenează cu echipa mare”, a mai afirmat Dragomir.

Vlad Dragomir a ajuns la academia lui Arsenal în vara lui 2015, după ce a refuzat să semneze un contract de profesionist cu ACS Poli Timișoara, clubul care l-a format. Românul a semnat chiar vara trecută un contract de jucător profesionist cu gruparea de pe Emirates.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT