• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Arsene Wenger a vorbit despre cariera sa și despre perioada petrecută la Arsenal, club pe care îl manageriază din octombrie 1996 încoace. Managerul francez în vârstă de 68 de ani susține că nu știe pentru cât timp va mai continua pe banca ”tunarilor”, dar și-a propus să rămână în fenomenul fotbalistul pentru toată viața. El se gândește serios la postul de selecționer și să se califice la un Campionat Mondial.

Arsene Wenger susține că nu are cum să stea departe de fotbal și că ar vrea să ocupe funcția de selecționer. Arsene Wenger, în vârstă de 68 de ani, este managerul lui Arsenal din octombrie 1996.

”Nu voi avea întotdeauna puterea fizică să rămân manager de club”, susține tehnicianul francez. Wenger a declarat că își dorește să conducă o selecționată la Cupa Mondială, când își va încheia cariera la Arsenal.

”Poate voi face pasul spre o națională, trebuie să vină și această perioadă, dar până acum mi-a plăcut să mă implic în fiecare zi în viața unui club, deoarece adevăratul test este aici”, a declarat Wenger pentru o televiziune din Anglia.

”Patru sau cinci săptămâni la o națională este o experiență diferită, este ceva mai concentrat, dar cred că experiența reală de gestionare a unei echipe se face zilnic. Dar nu voi avea întotdeauna forța fizică de a face acest lucru, așa că poate voi intra în lumea selecționerilor”, a mai zis francezul.

Managerul lui Arsenal a fost curtat de Federația de Fotbal din Anglia în septembrie 2016 înainte ca Gareth Southgate să fie numit succesorul lui Sam Allardyce. Și, potrivit celor de la Telegraph , francezul a fost, de asemenea, printre posibilii înlocuitori ai lui Roy Hodgson când acesta a demisionat după înfrângerea Angliei de către Islanda la Euro 2016.

Deși a rezistat multor oportunități de a părăsi Arsenal, francezul admite că o perspectivă tentantă este de-a se califica la un Campionat Mondial.

"Este o realitate că viața mea este legată de fotbal și va fi legată pentru mult timp de acum înainte, cât timp mă țin și picioarele. Eu vreau să rămân aici până la sfârșitul vieții. Nu știu dacă rămân ca manager sau ca selecționer. Nu știu cât voi mai fi manager, dar cu siguranță voi rămâne în fotbal”.

Întrebat dacă ar putea fi pe banca unei selecționate la Cupa Mondială din 2022 care se va desfășura în Qatar, Wenger a spus: ”Poate, nu știu încă”.