• Turneul de la Miami e în fiecare zi pe canalele Digi Sport, ÎN DIRECT
  • CUPA ROMÂNIEI (sferturi): ACS Poli Timişoara - CFR Cluj, marţi, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

 

 

Starul suedez Zlatan Ibrahimovic ar fi putut juca la Arsenal sau Manchester City, însă doar numirea lui Jose Mourinho în postul de antrenor al lui Manchester United l-a făcut să accepte provocarea de a evolua în fotbalul englez.

După Suedia, Olanda, Italia, Spania şi Franţa, Ibrahimovic a aşteptat până la 34 de ani pentru a face pasul către Premier League. Însă, înainte de a semna cu Manchester United, suedezul a mai avut contacte cu fotbalul englez, în tinereţe, când a fost testat de Arsenal Londra, oferindu-i-se ulterior o altă oportunitate de a încerca aventura engleză, la rivala Manchester City.

"Am fost aproape de a juca în Premier League în două ocazii: prima oară cu Arsenal şi apoi cu Manchester City, însă acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Ibrahimovic pentru Sky Sports.

Numirea portughezului Jose Mourinho, fostul său antrenor de la Inter Milano, la conducerea tehnică a lui Manchester United, a fost argumentul decisiv care l-a convins să vină la gruparea de pe Old Trafford.

"Mourinho este un geniu, un creier, ştie ceea ce trebuie să facă pentru a câştiga. Am învăţat multe alături de el, la Inter. Cine nu vrea să-l aibă pe Mourinho ca antrenor?", a adăugat suedezul, care a sosit la United în această vară, după ce a cucerit patru titluri consecutive de campion al Franţei cu Paris Saint-Germain.