• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Arsene Wenger îşi doreşte să evite repetarea "telenovelei Fabregas" şi pregăteşte un nou contract pentru Hector Bellerin, unul dintre cei mai buni tineri fundaşi dreapta din Europa. Fotbalistul de 21 de ani, dorit de FC Barcelona şi Manchester City, ar urma să aibă un salariu de două ori mai mare decât în prezent, susţine The Telegraph.

Bellerin, despre a cărui ascensiune managerul "tunarilor" a spus că a fost "spectaculoasă", a semnat anul trecut un contract cu Arsenal valabil până în 2019, cu un salariu de 40.000 de lire sterline pe săptămână. Prestaţiile jucătorului sosit la Londra în 2011, după opt ani petrecuţi la celebra academie a Barcelonei, La Masia, au impresionat în ultima perioadă, iar fostul său club ia în calcul răscumpărarea sa, pe modelul Fabregas.

De asemenea, fostul antrenor al catalanilor, Pep Guardiola, în prezent la Manchester City, îl monitorizează cu atenţie pe Bellerin, iar "cetăţenii" ar putea face o ofertă.

Wenger este însă convins că viitorul apărătorului lateral cu trei prezenţe în naţionala Spaniei este pe Emirates şi tocmai de aceea a recunoscut că sunt şanse mari ca ibericul să primească un nou contract, cu un salariu de două ori mai mare.

"Progresul său a fost spectaculos, pentru că are o putere mentală de top şi cred că îi place să fie aici. Deja are responsabilităţi în vestiar, iar la o vârstă atât de fragedă, e un lucru remarcabil.

Mai are aproape trei ani de contract şi mereu încercăm să aducem jucătorii la un nivel la care credem că merită să fie, aşa că vom încerca să-i prelungim contractul. Pentru mine, viitorul său pe termen lung e aici", a declarat managerul francez.

În acest sezon, Hector Bellerin a jucat în 9 meciuri, în toate competiţiile, şi şi-a trecut în cont o pasă decisivă.