• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Drumul lui Cristiano Ronaldo spre glorie şi spre fotbalistul care este în prezent nu a fost deloc uşor. Fost coleg al portughezului la Manchester United, Gary Neville a povestit cât de dificilă a fost ascensiunea triplului câştigător al Balonului de Aur.

Fotbalistul de 31 de ani a ajuns pe Old Trafford în 2003, de la Sporting Lisabona, iar în cei şase ani petrecuţi la formaţia pregătită pe atunci de Sir Alex Ferguson a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, ceea ce i-a adus transferul la Real Madrid, în schimbul unei sume record. Dar portughezul a avut serios de tras pentru a se impune într-un vestiar plin de vedete şi personalităţi puternice.

"Cristiano a fost lovit, a fost măcelărit timp de doi sau trei ani la Manchester United şi a spus că acest lucru l-a transformat într-un bărbat.

Nu a venit ca un jucător care să dea tonul sau ca unul care ridică nivelul jocului coechipierilor săi. Nu a fost deloc aşa. A devenit un asemenea jucător prin ceea ce a făcut.

Dacă vă uitaţi la performanţele sale în primii doi sau trei ani, maturitatea lui, felul în care lua decizii, fizicul său, toate au fost şlefuite în acea perioadă", a declarat Neville, pentru talkSPORT.

Fostul antrenor al Valenciei a recunoscut însă că atunci când portughezul a ajuns la maturitate, nivelul jocului său era imposibil de atins de altcineva.

"Pentru două sezoane, 2007/08 şi 2008/09, nu puteam crede că fanii lui Manchester United au mai văzut aşa ceva. Era din altă lume, de pe o altă planetă", a spus Neville.