• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Drumul lui Cristiano Ronaldo spre glorie şi spre fotbalistul care este în prezent nu a fost deloc uşor. Fost coleg al portughezului la Manchester United, Gary Neville a povestit cât de dificilă a fost ascensiunea triplului câştigător al Balonului de Aur.

Fotbalistul de 31 de ani a ajuns pe Old Trafford în 2003, de la Sporting Lisabona, iar în cei şase ani petrecuţi la formaţia pregătită pe atunci de Sir Alex Ferguson a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, ceea ce i-a adus transferul la Real Madrid, în schimbul unei sume record. Dar portughezul a avut serios de tras pentru a se impune într-un vestiar plin de vedete şi personalităţi puternice.

"Cristiano a fost lovit, a fost măcelărit timp de doi sau trei ani la Manchester United şi a spus că acest lucru l-a transformat într-un bărbat.

Nu a venit ca un jucător care să dea tonul sau ca unul care ridică nivelul jocului coechipierilor săi. Nu a fost deloc aşa. A devenit un asemenea jucător prin ceea ce a făcut.

Dacă vă uitaţi la performanţele sale în primii doi sau trei ani, maturitatea lui, felul în care lua decizii, fizicul său, toate au fost şlefuite în acea perioadă", a declarat Neville, pentru talkSPORT.

Fostul antrenor al Valenciei a recunoscut însă că atunci când portughezul a ajuns la maturitate, nivelul jocului său era imposibil de atins de altcineva.

"Pentru două sezoane, 2007/08 şi 2008/09, nu puteam crede că fanii lui Manchester United au mai văzut aşa ceva. Era din altă lume, de pe o altă planetă", a spus Neville.