• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Dayot Upamecano, fundaşul de 19 ani al lui Leipzig, care are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, este următorul obiectiv al lui Jose Mourinho, susţine Bild.

Francezul are un început de sezon solid la vicecampioana Germaniei, iar prestaţiile sale, precum şi calităţile fizice (1,85 metri, 83 kg, plus o viteză de 34 km/h, care îl face cel mai rapid apărător din Bundesliga) i-au atras atenţia manegerului de la Manchester United.

"Dayot va fi următorul jucător de clasă mondială pe care îl vom avea", a pronosticat antrenorul lui Leipzig, Ralph Hasenhuttl. Iar Mourinho îl vede o soluţie perfectă pentru apărarea "diavolilor", mai ales că marea investiţie a verii, suedezul Victor Lindelof, adus pentru 35 de milioane de euro de la Benfica, nu a convins încă.

Nu va fi, însă, deloc uşor ca Upamecano să ajungă pe Old Trafford. Clauza uriaşă de reziliere a contractului, care l-ar face cel mai scump fundaş din istorie, e un motiv. Un altul e faptul că şi alte cluburi importante ale Europei sunt deja pe urmele sale. FC Barcelona, AC Milan şi Liverpool şi-au trimis deja scouterii să-l urmărească.

În plus, fotbalistul transferat de la Salzburg la începutul acestui an, pentru doar 10 milioane de euro, nu se gândeşte pentru moment la o plecare.

"Interesul marilor cluburi mă onorează, evident. Dar, pentru moment, doar Leipzig contează. Aici e locul în care trebuie să muncesc din greu pentru ca mai târziu să-mi ating obiectivele", a precizat Upamecano, potrivit sursei citate.