• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Paul Pogba (23 de ani) a ales să se întoarcă la Manchester United, decât să o ia de la capăt de drum și să meargă la Real Madrid. Concluzia îi aparține lui Mino Raiola, nimeni altul decât agentul jucătorului francez.

Pogba a plecat de la United în 2012, după reînnoirea contractului său, și a ajuns la Juventus unde a avut parte de o perioadă extraordinară, încununată cu patru titluri consecutive în Serie A TIM, plus o finală de Champions League, pierdută în fața celor de la Barcelona.

În perioada de mercato, pentru jucător s-au luptat mai multe cluburi, dar fotbalistul a ales să se întoarcă la United, iar Manchester a fost de acord să achite pentru el suma-record de 105 milioane de euro.

Raiola a mai spus că Pogba și-ar fi dorit să aleagă un club care evoluează în Liga Campionilor, dar că, până la urmă, a ales cu inima iar aceasta i-a spus să revină la Manchester, pentru că ”acolo este inima lui”.

”Da, Manchester United a ratat și titlul de campioană și accesul în grupele Champions League, dar ei au nevoie de noi cel mai mult”, a spus Raiola, într-un interviu pentru ”The Daily Mail”.

De fapt, impresarul spune că oficialii celor de la Manchester United i-au făcut un marcaj strict lui Pogba. ”United a vorbit cu noi timp de aproximativ doi ani. L-au luat pe Sergio Romero, un alt jucător reprezentat de mine și am păstrat deschise liniile de comunicare.

Am știut de la început care este interesul celor de la United față de Paul și de aceea le-am și spus celor de la Juventus. Torinezii mi-au replicat că nu întâmplător i-au dat tricoul cu numărul 10, că vor să câștige Champions League și m-au rugat să mai încercăm un an. Juve a luat doar campionatul, astfel că după aceea am lucrat la un plan de transfer.

Am avut două oferte din Premier League și alte două din alte campionate. Numai că Paul a spus că inima lui bate numai pentru United. Anul trecut, Mourinho l-a vrut la Chelsea, în același timp în care tatonau și oficialii lui United”.

Agentul lui Pogba a mai explicat de ce Real Madrid avea cele mai mari șanse de a-l transfera pe mijlocaș.

”Pentru jucător, varianta Real Madrid era mai ușoară, La Liga, Champions League, numai că el a vrut o mare provocare”, a mai spus Raiola.

Pogba nu este singurul fotbalist cu nume care a preferat United, chiar dacă ”diavolii” lipsesc din UCL: Zlatan Ibrahimovic și Henrikh Mkhitaryan. Raiola, care a intermediat și aceste mutări, spune că prin aceste mișcări cei de la United au arătat care este cu adevărat ambiția lor. 

”Cred că Manchester United a arătat lumii întregi, vara aceasta, că nu mai vrea să fie o echipă de pluton, ci cea mai bună”, a mai spus Raiola. 

8 trofee a câştigat Pogba alături de bianconeri: 4 titluri, 2 Cupe ale Italiei şi 2 Supercupe ale Italiei. În sezonul precedent, Juventus a jucat şi finala UEFA Champions League, fiind învinsă de Barcelona, cu 1-3.