• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi și-a făcut deja debutul în Serie A TIM, în tricoul Fiorentinei, la o zi după ce a împlinit vârsta de 18 ani. Băiatul lui Gică Hagi se bucură de întreaga apreciere a celor din staff-ul grupării viola și așteaptă ca antrenorul Paulo Sousa să-i acorde mai multă încredere.

Unul dintre antrenorii care-l știu foarte bine pe tânărul Hagi este Florin Răducioiu. Fostul mare atacant al României, care a fost coleg în ”Generația de Aur” cu ”Regele” și care l-a antrenat pe Ianis la naționala de juniori a României a spus că actualul jucător al Fiorentinei are nevoie de timp pentru a-și demonstra valoarea într-un campionat precum cel din Italia.

”Ianis are nevoie de timp, e foarte bine că a debutat în Serie A chiar de ziua lui. Bine, a fost un cadou din partea antrenorului Sousa, dar Ianis este un puști foarte interesant. S-a maturizat față de acum doi-trei ani când l-am antrenat eu la juniori.

Sper ca antrenorul să-l folosească mai mult pentru că este important să joace în Serie A. Oricum, cei de la Fiorentina au mare încredere în el, mai ales că are mari calități”, a spus Răducioiu, chestionat telefonic în cadrul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

Răducioiu nu este neapărat de acord cu Hagi, cel care a spus că Ianis are potențial să-l depășească în carieră.

”Gică a vorbit de Ianis ca un părinte și este normal, așa că nu știu eu dacă Ianis va ajunge mai mare decât tatăl său. În plus, Ianis este oricum diferit ca stil de joc față de tatăl său”, a mai spus Răducioiu la Digi Sport.

Ianis Hagi, care este printre fotbaliştii cu cele mai mici salarii din Serie A TIM, a semnat însă un important contract de sponsorizare.