• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

George Pușcaș a spart gheața în Serie A TIM. Internaționalul român de tineret a reușit să marcheze primul său gol în prima ligă din Italia, chiar împotriva celor de la AC Milan. Atacantul de 21 de ani a fost felicitat de colegii săi de la Inter, el fiind împrumutat la Benevento de la echipa pregătită de Spalletti.

”M-au sunat foarte mulți de la Inter, m-au felicitat și mi-au urat pe viitor să continui tot așa pentru că este doar începutul drumului.

S-au bucurat foarte mult că am marcat într-un derby cum ar fi, pentru noi interiștii. A fost plăcut când am văzut toate mesajele interiștilor. Nu am vorbit de o eventuala revenire la Inter”, a declarat George Pușcaș pentru Digi Sport.

La a şaptea prezenţă în actuala ediţie de campionat, a patra ca titular, fotbalistul de 21 de ani împrumutat de la Inter Milano a egalat la 1 pentru formaţia nou-promovată, în minutul 50 al partidei de pe Stadio Ciro Vigorito.

”Mă simt foarte bine, fiind și primul gol pentru mine în Serie A TIM. Îl așteptasem de ceva timp. Sunt foarte fericit că s-a împlinit, mai ales contra unei echipe ca și Milan. Am făcut și primul punct al echipei. Asta a fost cel mai important, că golul meu a contribuit la primul punct al echipei noastre în Serie A.

Era obiectivul meu să marchez în Serie A, de când am ajuns în Italia. Am visat golul acesta și mă bucur foarte mult că a venit acum. Înseamnă foarte mult pentru mine, este rezultatul muncii mele”, a mai spus Pușcaș.

Prin golul marcat, Pușcaș a intrat în istoria echipei sale, care a obținut astfel și cu ajutorul său primul punct în Serie A. Atacantul a povestit pentru Digi Sport cum au trăit el și colegii săi finalul de joc și mai ales momentele de după. Benevento a încheiat la egalitate cu AC Milan, scor 2-2, iar golul egalizator pentru echipa lui Pușcaș a fost marcat de portarul echipei în minutele de prelungiri.

”A fost o nebunie. Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Cred că ziua de ieri, 3 decembrie, va rămâne în istorie cu adevărat. Să faci primul punct în Serie A, prin golul unui portar, și contra Milanului, nu cred că vezi în fiecare zi așa ceva.

Toata lumea e șocată după tot ce s-a întâmplat. Și noi din teren, văzând portarul nostru, care nu a dat orice gol. A fost un gol extraordinar, de atacant. Adica nici de atacant, că un atacant nu se aruncă chiar așa cum s-a aruncat el. Ne bucurăm foarte mult și sper ca entuziasmul de ieri să ne aducă noi puncte”, a încheiat Pușcaș.

Pușcaș a fost împrumutat de Inter la Benevento în 2016, iar la finalul acestui sezon ar putea reveni la Inter, echipa cu care mai este sub contract până în 2020.

8 meciuri și un gol are Pușcaș pentru Benevento în acest sezon.

1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Pușcaș, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

VIDEO cu golul marcat de Pușcaș