• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Parteneriatul dintre AC Milan și producătorul german de echipament Adidas se va încheia, cel mai probabil, la finalul sezonului. Deși ultimul contract semnat între cele două părți urma să expire în 2023, se pare că nemții au luat decizia de a întrerupe colaborarea, după ce clubul a fost preluat de chinezi.

Anunțul a fost făcut marți, chiar în săptămâna Derby-ului della Madonnina, de Gazzetta dello Sport. Conform sursei citate, este puțin probabil ca locul celor de la Adidas să fie luat de Nike și asta din cauza relațiilor foarte bune pe care americanii le au cu rivalii din oraș, Inter.

În aceste condiții, rossonerii ar putea fi îmbrăcați, începând cu sezonul 2018-2019, de una dintre companiile rivale ale celor de la Nike din Statele Unite, New Balance sau Under Armour. Nu se știe însă dacă viitorul sponsor tehnic al Milanului le va oferi rossonerilor aceeași sumă de bani ca Adidas. Conform ultimului contract, germanii le ofereau lombarzilor 19,7 milioane de euro pe an.

”NB” este, în prezent, sponsorul tehnic al unor cluburi precum Liverpool, Celtic, FC Porto, Sevilla sau Athletic Bilbao, dar și al unor jucători de tenis precum Milos Raonic sau Sorana Cîrstea.

Under Armour, în schimb, are parteneriate cu Southampton, Aston Villa, dar și cu baschetbalistul Stephen Curry, point guard-ul campioanei din NBA, Golden State Warriors. Până în acest an, compania cu sediul în Baltimor îi îmbrăca și pe cei de la Tottenham Hotspur, club care, din actualul sezon, a trecut la Nike.

În ceea ce privește parteneriatul dintre Milan și Adidas, germanii le-au furnizat echipament rossonerilor, mai întâi, între 1990 și 1993. Ulterior, după cinci ani cu Lotto, cele două părți au reluat colaborare în 1998 (an în care a început și parteneriatul Inter - Nike). În 2013, contractul a fost înnoit pentru zece ani, însă, așa cum susține Gazzetta dello Sport, el va fi rupt la solicitarea nemților. Cel mai probabil, conform cotidianului italian, anunțul oficial va fi făcut în decembrie sau ianuarie.

Adidas nu este singurul sponsor care pleacă de lângă Milan în ultima perioadă. În luna martie, înainte ca chinezii să preia clubul de la Silvio Berlusconi, o altă companie germană a refuzat să mai susțină clubul de pe San Siro. Este vorba despre producătorul de automobile Audi.

AC Milan va putea fi urmărită ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, duminică, de la 21:45, în Derby della Madonnina, împotriva lui Inter.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT