• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Unul dintre cei mai respectaţi antrenori din lume, Carlo Ancelotti, i-a identificat pe urmaşii lui Ronaldo şi Messi. Neymar (24 de ani) şi Dybala (22 de ani) vor fi exponenţii fotbalului spectacol.

După o perioadă de 10 ani în care lumea fotbalului a fost polarizată de duelul Messi - Ronaldo (ultimul câştigător al Balonului de Aur, altul decât cei doi, a fost Kaka, în 2007), mulţi se tem că, odată cu retragerea celor doi, în "sportul rege" va fi un vid. În sensul că nu o să mai apară prea curând jucători de o asemenea calitate, capabili să rezolve singuri o partidă.

Nu de aceeaşi părere este Ancelotti, tehnician cu trei Ligi ale Campionilor în palmares, la cârma lui Milan şi Real Madrid. Acesta consideră că urmaşii lui Messi şi CR7 nici măcar nu trebuie descoperiţi, în condiţiile în care ei deja impresionează. Dacă nominalizarea lui Neymar este una firească, judecând după impactul avut de brazilian la Barcelona, italianul de 57 de ani a vorbit la superlativ de un fotbalist care nu a "explodat" încă cu adevărat, deşi sezonul trecut a avut evoluţii excelente în tricoul lui Juve.

"Dybala poate face istorie la Juventus în următorii 10 ani. Este unic, nu-l poți compara cu niciun alt jucător. Dybala și Neymar pot fi urmașii lui Messi și ai lui Ronaldo" a spus Ancelotti pentru Tuttosport.

162 goluri are înscrise, la 24 de ani, Neymar, depăşindu-i clar pe Messi şi Ronaldo: la vârsta pe care o are acum starul brazilian, cei doi nu reuşeau încă să fie atât de eficienţi în faţa porţii. În ceea ce îl priveşte pe Dybala, acesta are o rată de goluri impresionantă la Juve (22 de goluri în 41 de partide), dar încă nu a reuşit să puncteze pentru prima reprezentativă a Argentinei.