• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Veste proastă pentru naţionala Italiei şi fanii săi. Carlo Ancelotti vrea să-şi continue cariera de antrenor de club şi nu este interesat de postul de selecţioner al squadrei azzurra.

După ce Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, numele lui Ancelotti a fost primul care s-a vehiculat pentru înlocuirea lui Gian Piero Ventura. Tehnicianul de 58 de ani era considerat soluţia ideală atât din punct de vedere al palmaresului, dar şi pentru că este liber de contract, în urma despărţirii de Bayern Munchen.

"Carletto" a dezvăluit că nu a avut vreo discuţie cu preşedintele Federaţiei, Carlo Tavecchio, însă a precizat că în planurile sale actuale nu intră pregătirea unei echipe naţionale.

"Nu am nicio problemă cu Tavecchio şi nici nu am avut vreo discuţie cu el. Nu e vorba despre un preşedinte sau altul. Dacă aş veni la naţională, ar însemna să fac altă meserie. Vreau să antrenez în continuare o echipă de club.

Mă simt noroat de faptul că toţi italienii mă vor. Dar fotbalul italian are probleme pe care nu cred că le pot rezolva doar eu, e o chestiune de sistem. La acest moment, fotbalul italian nu e la nivelul celui spaniol, german sau englez", a declarat Ancelotti, la emisiunea "Domenica Sportiva", de la RAI.

Refuzul lui Ancelotti de a merge la naţională lasă deschisă discuţia legată de o posibilă revenire la AC Milan. "Nu am avut contacte cu noii proprietari, dar mi-ar plăcea să mă întorc în Italia", a fost răspunsul tehnicianului, care îi face pe fanii rossoneri să viseze.