• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Radu Ştefan (30 de ani) are de gând să mai joace cel puţin un deceniu. Şi doar la Lazio, formaţie de care va fi legat pe viaţă.

Ataşamentul dintre fundaşul român şi culorile "biancoceleste" au devenit evidente de mai mult timp. Fostul internaţional a renunţat inclusiv la naţională pentru a evolua la cel mai înalt nivel pe Olimpico, iar şederea sa în "Cetatea Eternă" se va prelungi. În capitala Italiei din 2008, apărătorul vrea să intre în istoria lui Lazio. Într-un interviu acordat unui post de radio, Radu Ştefan a dezvăluit că are de gând să îmbrace tricoul echipei de suflet până în 2028.

"Vreau să intru în primii 10 cei mai apreciaţi jucători care au îmbrăcat tricoul lui Lazio. Voi rămâne aici până la 41 de ani", a declarat Ştefan Radu pentru Lazio Style Radio.

Cu 225 de meciuri strânse deja în tricoul lui Lazio, Ştefan Radu ţinteşte fără îndoială recordul istoric al lui Favalli. În perioada 1992-2004, fundaşul a adunat 401 apariţii pentru gruparea din capitala Italiei (record absolut pentru vreun jucător al lazialilor).

De notat că noul selecţioner al României, Cosmin Contra, a declarat la numirea pe banca naţionalei că va încerca să îl facă pe Radu Ştefan să îşi reconsidere poziţia faţă de echipa naţională. În acest sens, tehnicianul se va deplasa la Roma pentru o discuţie faţă în faţă cu fundaşul, însă şansele să îl determine să îşi schimbe părerea par minime.

Din câte ştiu eu, Radu Ştefan este greu de întors la echipa naţională. El şi-a spus ideea atunci, când a renunţat. A spus că nu mai vrea să vină şi mi-e greu să cred că va reuşi să-l facă să-şi schimbe părerea, chiar şi Cosmin Contra", a opiniat Dorin Goian, de curând.