• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Giorgio Chiellini sare la gâtul lui Pep Guardiola şi a stilului ofensiv de joc al echipelor pregătite de antrenorul catalan.

"Stilul Guardiola a ruinat o întreagă generaţie de fundaşi. Acum toţi se gândesc să urce, nu mai există jucători care să-şi intimideze adversarul. Tradiţia noastră fotbalistică se pierde. Nu vom avea niciodată acel tiki-taka al Spaniei. Anul trecut am fost criticat atunci când am spus că Juve nu va câştiga niciodată cu 6-0 precum Real. Ca să revină în elita fotbalului, Italia are nevoie de atacanţi ca în urmă cu 20 de ani, însă şi de fundaşii din acele vremuri", a declarat fundaşul lui Juventus pentru Corriere dello Sport.

Chiellini a identificat totuşi trei fundaşi italieni tineri pe placul său.

"Nu e adevărat că nu mai sunt apărători centrali italieni promiţători. Rugani, Caldara şi Romagnoli sunt trei copii născuţi în 1994 (n.r. Romagnoli e născut în ianuarie 1995). Toţi trebuie să mai capete experienţă internaţională şi vor fi din ce în ce mai buni", a mai spus apărătorul în vârstă de 33 de ani al lui Juventus.

Giorgio Chiellini se află la Juventus din 2005. A adunat 447 de meciuri şi a marcat 34 de goluri pentru gruparea din Torino, în toate competiţiile.

Chiellini a cucerit 12 trofee cu Juventus: şase titluri, trei Cupe şi trei Supercupe ale Italiei.

Pep Guardiola e lider în Premier League cu Manchester City, la opt puncte de locul 2 după 11 etape. Catalanul a cucerit 21 de trofee ca antrenor, cu Barcelona şi Bayern Munchen.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT