• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chelsea ocupă un modest loc 7 în Premier League, la 5 puncte în spatele liderului Manchester City și Antonio Conte l-a convins pe Roman Abramovich că trupa londoneză are nevoie de întăriri. Presa engleză anunță că omul de afaceri rus e dispus să scoată din buzunar o sumă fabuloasă pentru un fundaș al lui Juventus.

Machester City și Manchester Unied au dominat ultimele perioade de mercato în Anglia, Chelsea făcând un pas în spate, dar Roman Abramovich s-a convins că echipa sa are nevoie de investiții masive dacă vrea să conteze în lupta pentru titlu în Premier League. The Telegraph anunță că trupa de pe Stanford Bridge e gata să plătească în ianuarie 60 de milioane de lire (aproximativ 68 de milioane de euro) pentru italianul Leonardo Bonucci.

În cazul în care mutarea se va realiza, Bonucci va deveni cel mai scump fundaș central din istorie. Deținătorul acestui record este în precedent David Luiz, fotbalist aflat tot în curtea lui Chelsea. Brazilianul a fost vândut de londonezi la PSG, în 2014, pentru 50 de milioane de lire (aproximativ 56 de milioane de euro) și a fost răscumpărat de albaștri în această vară, în schimbula 34 de milioane de lire (aproximativ 38.5 de euro).

Bonucci ar fi transferul ideal pentru Conte, care a lucrat alături de apărătorul de 29 atât la Juventus cât și la echipa națională a Italiei. Realția dintre cei doi a fost tot timpul excelentă.

"Conte va avea un mare succes în Anglia. Chelsea e deja o echipă puternică în Anglia și sub comanda lui va face performanță atât în campionat cât și în Europa. El este șeful. Atât timp cât asculți și faci tot ce-ți spune ajungi să-ți dai seama că unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Jucătorii italieni l-au numit Nașul. Asta înseamnă că atunci când el vorbește, tu trebuie să asculți" declara Bonucci despre Conte în urmă cu câteva luni.

Apărătorul italian a fost dorit și de Manchester City în vara acestui an însă a rămas în cele din urmă la Torino. Englezii scriu însă că misiunea lui Chelsea va fi totuși dificilă, ținând cont că albaștrii nu evoluează în actualul sezon din UEFA Champions League.