• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Gianluigi Buffon a fost la un pas să nu ajungă la Juventus în 2001. Portarul ajuns la 39 de ani a fost aproape de o altă destinație în momentul în care Parma, clubul care l-a format, s-a decis să-l vândă.

Agentul lui Buffon a dezvăluit că emilienii acceptaseră oferta Barcelonei pentru goalkeeperul devenit ulterior simbolul lui Juve.

"A fost foarte aproape de Barca. Parma și Barcelona ajunseseră la un acord, însă Buffon și-a dorit cu orice preț să ajungă la Juventus", a declarat Silvano Martina.

49,2 milioane de euro a plătit Juventus în urmă cu aproape 16 ani pentru transferul lui Gianluigi Buffon, cea mai mare sumă de transfer plătită vreodată pentru un portar.

Buffon a bătut chiar în meciul contra Sampdoriei, de duminică, recordul minutelor jucate pentru Juve în Serie A: 39 711.

Legendarul portar a adunat deja 612 meciuri pentru Juventus, cu care a cucerit 14 trofee: șapte titluri, două Cupe și cinci Supercupe ale Italiei. Buffon a jucat și două finale de Liga Campionilor.

Goalkeeperul italian are și un titlu mondial cu "squadra azzurra", în 2006, și a anunțat că va mai apăra până după Mondialul din Rusia, din 2018.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT