• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Gianluigi Buffon e impresionat de campania de achiziţii a Milanului, care a plătit deja 180 de milioane de euro pentru transferuri în această vară, şi îi consideră pe "rossoneri" printre contracandidaţii Juventus-ului la titlu.

"Cred că Milan va lupta pentru titlu, au investit atât de mulţi bani în acest mercato. Va fi un sezon mult mai atractiv, chiar dacă şi Napoli şi Roma au luptat sezonul trecut. Vedeţi ce valoare au acum echipele care au avut un declin în ultimele sezoane", a declarat portarul lui Juve.

Buffon critică sumele exagerate care au ajuns să fie plătite pentru transferuri în fotbalul mondial.

"Nu înţeleg criteriile care stau la baza acestor preţuri. Totul este în mâna celor care au mai mulţi bani. Azi valorezi zece milioane de euro, iar mâine 100 de milioane. Ar fi trebuit să existe parametri atunci când evaluezi nişte jucători. De ce Neymar valorează 220 de milioane şi nu, de exemplu, 600 de milioane?", s-a revoltat veteranul din poarta campioanei Italiei.

Goalkeeperul în vârstă de 39 de ani a încercat să găsească o explicaţie pentru plecarea surprinzătoare a lui Leonardo Bonucci la rivala Milan.

"A simţit că a avut nevoie de o nouă provocare. Ne-am dat mesaje unul altuia, însă ce ne-am spus rămâne între noi. Întotdeauna o să-i doresc tot binele, avem o relaţie specială. A crescut atât de mult în aceşti şapte ani, atât ca fotbalist, cât şi din punct de vedere al temperamentului. Probabil şi Dani Alves a vrut o altă provocare, când eşti la vârsta noastră te poţi gândi să te testezi în cât mai multe ţări", a mai spus Buffon.

Cumpărat pentru aproape 50 de milioane de euro de la Parma, în 2001, Gianluigi Buffon intenţionează să mai apere un an, până după Mondialul din Rusia.

622 de meciuri a apărat Buffon poarta Milanului, în toate competiţiile

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT