• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Goalkeeperul legendar, care și-a făcut debutul în fotbalul mare acum 22 de ani, a anunțat că s-a retras de la prima reprezentativă după ce ”Squadra Azzurra” a pierdut biletele pentru Campionatul Mondial. După eliminarea suferită în barajul cu Suedia, Gianluigi Buffon a fost lăsat pe bancă în partida pe care Juventus a disputat-o weekendul trecut pe terenul Sampdoriei.

Antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, a considerat că goalkeeperul în vârstă de 39 de ani este mult prea încărcat emoțional pentru această dispută astfel că între buturile ”zebrelor” a decis să-l titularizeze pe Wojciech Szczesny. Allegri, care a decis să-l odihnească și pe Andrea Barzagli, a motivat gestul să-l de-al odihni pe legendarul portar: ”Trebuie să depășească această dezamăgire, iar după 15 zile petrecute la echipa națională și-au consumat o cantitate notabilă de energie fizică și, mai presus de toate, de energie mentală. Ar fi fost a șasea Cupa Mondială pentru Buffon astfel că dezamăgirea este una destul de mare”. Allegri a confirmat apoi că Buffon se va întoarce pentru meciul din Liga Campionilor împotriva Barcelonei.

În vârstă de 39 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii, tot cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat.

În vârstă de 39 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii, tot cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat. El a adunat de atunci 175 de selecţii, fiind mai întâi rezervă, apoi titular iar în ultimii ani căpitanul naţionalei Italiei, cu care a câştigat Cupa Mondială în 2006.

Gianluigi Buffon, care va împlini 40 de ani în ianuarie, va disputa în această săptămână al 120-lea său meci în Liga Campionilor, competiţie pe care nu a câştigat-o niciodată în carieră.

Buffon apără poarta lui Juventus din 2001, atunci când a fost transferat de la Parma pentru o sumă-record pentru un goalkeeper, 50 de milioane de euro.

16 trofee (8 titluri, 3 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei) a cucerit Buffon alături de Juventus.