• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE 17:45 - Lovitură de teatru în cazul retragerii lui Antonio Cassano! Capriciosul atacant italian a revenit asupra deciziei şi, în cadrul unei conferinţe de presă, a anunţat că îşi doreşte să continue cariera de jucător alături de nou-promovata Hellas Verona.

"Vreau să vă comunic decizia mea. Am vorbit în această dimineaţă, am avut un moment de slăbiciune, dar dorinţa mea e să joc în continuare. Câteodată iau decizii greşite, dar eu vreau să câştig această provocare. În această dimineaţă am greşit, aşa cum am făcut-o de multe ori, dar sunt convins că voi reuşi să câştig acest pariu. Nu mă las, merg mai departe.

După un an şi jumătate alături de familia mea, am simţit nostalgie. Dar acum vreau să fac un miracol pentru această echipă. Soţia mea s-a emoţionat şi mi-a spus că nu vrea să mă vadă că nu mai joc. M-am emoţionat şi eu, iar asta mi-a oferit o motivaţie în plus

Am greşit şi o recunosc. Acum, obiectivul meu e să fac un sezon mare cu Verona. Vreau să-mi cer scuze şi faţă de suporteri. Mergem înainte cu un obiectiv unic, să facem un sezon super", a spus Cassano.

Lângă fotbalistul de 35 de ani s-a aflat directorul sportiv al Veronei, Filipo Fusco: "Antonio a avut curajul de a discuta cu noi. A făcut o alegere curajoasă, a admis eroarea şi a decis să continue. Parcursul său încă este unul lung".


Ştirea iniţială

Antonio Cassano se retrage din fotbal, la 35 de ani. Deşi săptămâna trecută semnase cu Verona şi era decis să continue activitatea de fotbalist profesionist cel puţin încă un an, vârful a decis să agaţe ghetele în cui din motive personale.

În urmă cu 8 zile, Cassano era decis să pună umărul la rămânerea nou-promovatei Verona în Serie A şi decidea să semneze un contract valabil pe un sezon cu fosta formaţie a lui Mutu.

Gazzetta dello Sport a anunţat însă în urmă cu doar câteva minute că atacantul nu îşi va onora angajamentul. Din motive familale, Cassano se vede nevoit să renunţe la fotbal, o conferinţă de presă în acest sens urmând a fi ţinută în această seară. Atunci, vârful va expune probabil motivele din spatele deciziei sale şi îşi va anunţa oficial retragerea din activitate.

Un talent enorm al fotbalului italian, Cassano a părut că nu şi-a atins niciodată potenţialul, deşi a beneficiat de numeroase şanse. A evoluat la formaţii de top ale Europei, cele mai cunoscute fiind Roma, Real Madrid, AC Milan şi Inter.

El are în palmares două titluri, cu Real (2007) şi cu Milan (2011). A debutat în echipa naţională în 2003, însă a strâns doar 39 de selecţii pentru squadra azzurra. Chiar şi aşa, are o rată de goluri respectabilă pentru Italia: 10.