• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

AC Milan este pregătită să-i ofere lui Edinson Cavani posibilitatea de-a pleca de la Paris Saint-Germain. Viitorul starului uruguayan în capitala Franței este pus în pericol după ultimele episoade petrecute pe teren cu Neymar și după ce UEFA a amenințat-o pe PSG cu excluderea din ediția viitoare a Ligii Campionilor, dacă gruparea din capitala Franței nu respectă regulile Fair Play-ului financiar.

AC Milan planifică un transfer uriaș și este decisă să-l aducă pe Edinson Cavani după neînțelegerile pe care le-a avut uruguayanul cu Neymar. Formația din Serie A Tim speră să profite de acest lucru, iar potrivit Rai Sport, i-a propus jucătorului să vină pe San Siro. Propunerea italienilor nu este singura venită în această perioadă. Primii despre care s-a vehiculat că ar fi făcut o ofertă pentru Cavani au fost cei de la Chelsea. Edison Cavani a intrat în atenţia lui Chelsea, Conte fiind extrem de interesat să îl transfere în perioada de mercato din iarnă, presa vorbind de o sumă de 73 de milioane de lire (aproape 83 de milioane de euro).

După scandalul dintre Cavani şi Neymar, presa franceză a speculat pe seama că brazilianul i-a transmis un mesaj clar board-ului vicecampioanei din Hexagon: uruguayanul trebuie transferat, pentru ca la echipă să fie din nou linişte. În condiţiile în care în primul "11" PSG îl are şi pe Mbappe, o viitoare mare stea a fotbalului mondial, oficialii clubului par tentaţi să renunţe la "Matador". Iniţial s-a vorbit de un interes al lui Atletico Madrid, însă "los colchoneros" s-au înţeles cu Chelsea pentru Diego Costa. Cavani vrea să fie vioara întâi şi să nu mai aibă parte de incidente similare precum cel cu Neymar.

95 de goluri în 139 de partide a marcat Cavani pentru PSG, din 2013 până în prezent.

Conform celor de la El Pais, Bayern Munich, Juventus și Real Madrid au făcut plângeri oficiale și apoi presiuni mari asupra șefilor de la UEFA după ce vicecampioana din Ligue 1 a aruncat în aer practic ultima perioadă de mercato. Astfel, UEFA a amenințat-o pe PSG cu excluderea din ediția viitoare a Ligii Campionilor, dacă gruparea din capitala Franței nu respectă regulile Fair Play-ului financiar. Forul continental ar fi luat această decizie după insistențele mai multor cluburi de top ale Europei. În acest fel, președintele Nasser Al-Khelaifi trebuie să rezolve cât mai repede situația a 8 jucători pe care vicecampioana Franței vrea să-i vândă. Cavani poate fi unul dintre ei.

Cavani a mai evoluat în Serie A Tim, la Palermo și la Napoli. După trei sezoane la Palermo, fotbalistul a fost împrumutat la napoletani în schimbul la cinci milioane de euro.

Ulterior, cei din urmă l-au cumpărat definitiv, un sezon mai târziu, cu 12 milioane de euro.

Uruguayanul a plecat de la Napoli la PSG în 2013 pentru 64,5 milioane de euro.