• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Odată cu apropierea perioadei de mercato din ianuarie, revin în actualitate zvonurile privind o plecare a lui Vlad Chiricheş de la Napoli. Următoarea destinaţie a fundaşului român ar urma să fie Franţa.

Potrivit cotidianului napoletan Il Mattino, una dintre revelaţiile începutului de sezon din Ligue 1, Bordeaux, este interesată de căpitanul naţionalei României şi ar putea face o ofertă în ianuarie.

Sursa citată notează că emisari ai grupării franceze au fost să-l urmărească pe Chiricheş la "dubla" României cu Kazahstan şi Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, iar Bordeaux e pregătită să ofere 5 milioane de euro în schimbul apărătorului de 27 de ani.

Transferul poate fi facilitat de relaţiile foarte bune dintre cele două cluburi, după ce Napoli l-a transferat pe Adam Ounas de la girondini în vară, precum şi de dorinţa lui Chiricheş de a juca mai des.

Transferat de la Tottenham în 2015, fostul stelist nu a reuşit să devină titular cert în defensiva formaţiei de lângă Vezuviu, deşi în ediţia trecută de campionat a bifat 14 apariţii, 13 dintre ele din primul minut. În actuala stagiune, băcăuanul a fost folosit doar de două ori, de fiecare dată în Serie A TIM.

În vară, două dintre cluburile importante ale Turciei, Besiktas şi Galatasaray, au fost interesate de transferul lui Chiricheş, însă tratativele nu s-au concretizat.

Dacă va ajunge în Franţa, Chiricheş va fi din nou adversar cu Ciprian Tătăruşanu, colegul său de la naţionala României. Fostul portar al Fiorentinei s-a transferat la FC Nantes şi s-a impus imediat în formaţia lui Claudio Ranieri, fiind goalkeeperul cu cea mai mare medie a notelor în L'Equipe.

După opt etape, Bordeaux este pe locul 6 în Ligue 1, la doar un punct de podium. Până în ultima rundă, când a pierdut fără drept de apel în faţa liderului PSG, scor 2-6, formaţia pregătită de Jocelyn Gourvennec nu fusese învinsă în această ediţie de campionat.