• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vlad Chiricheş (28 de ani) se va opera aproape sigur în perioada de pauză din iarnă. Durerile de la umărul drept nu îi dau pace, iar fundaşul vrea să rezolve definitiv problema.

Din câte se pare, unii medici i-au recomandat căpitanului naţionalei să apeleze la intervenţia chirurgicală încă de acum, însă elevul lui Maurizio Sarri nu vrea să o expună pe Napoli. Echipa ar risca să rămână descoperită în centrul apărării, astfel că Vlad va apela la "bisturiu" abia în pauza competiţională.

"Fundaşul lui Napoli continuă să aibă probleme la spate şi a spus "stop". Se va opera în pauza competiţională, pentru a evita complicaţiile. Deja accidentarea e una de durată, el fiind chinuit în acea zonă încă din sezonul trecut. Acest lucru l-a făcut să piardă unele meciuri, iar acum vrea să rezolve total problema", notează versiunea italiană a goal.com.

Despre Vlad Chiricheş s-a scris de multe ori că se va despărţi de Napoli, dar sunt şanse mari ca fundaşul român să continue pe San Paolo. În presa italiană au apărut o serie de informaţii în legătură cu o posibilă prelungire a contractului. Deocamdată Chiricheş strânge din dinţi, în ciuda durerilor, dorind să îşi ajute clubul şi să obţină prelungirea înţelegerii.

"E un adevărat profesionist. Atât Sarri (Maurizio Sarri, antrenorul lui Napoli - n.r.), cât şi Giuntoli (Cristiano Giuntoli, directorul sportiv - n.r.) mi-au spus doar lucruri bune despre el. Se antrenează ca un profesionsit şi e căpitanul României. Senzaţia mea e că Napoli vrea să-l ţină", spunea Mutu, după vizita făcută în această săptămână în sudul Italiei.

Mutu şi Contra au asistat la meciul cu Şahtior, din Ligă (3-0) în care românul de 28 de ani a fost integralist, iar Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 7, cea mai mare dintre toţi fundaşii lui Napoli. "A devenit o garanţie pentru Sarri", a scris celebrul cotidian.