• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ianis Hagi nu a primit niciun minut de joc în acest sezon la Fiorentina, iar presa din Italia este alături de românul de 18 ani. Cei de la Laboro Viola au prezentat două greșeli pe care le-au făcut oficialii de pe Artemio Franchi față de român.

"Hagi trebuia împrumutat pentru a putea juca. Talentul său e vizibil pentru toți, dar fără meciuri e posibil să nu mai crească din punct de vedere fotbalistic", au notat italienii.

Gruparea viola a cheltuit în această vară peste 55 de milioane de euro pe transferuri, aducând jucători precum Giovanni Simeone, Marco Benassi, Vitor Hugo, Jordan Veretout, Cyril Thereau, Lo Faso sau Dias.

”Cealaltă problemă e legată de transferurile făcute în vară. În atac au fost aduși Eysseric, Lo Faso, Thereau, Gil Dias, Benassi și Simeone. Cu aceste mutări, Babacar, Chiesa, Hagi și Saponara au ajuns normal să fie nemultumiți. Toți vor să joace și să nu fie rezerve", a adăugat sursa citată.

"Sunt dezamăgit, pentru că am făcut un cantonament foarte bun. Am avut evoluţii bune, toţi m-au apreciat după cum am jucat în cantonament şi speram să joc. Sunt dezamăgit puţin, dar nu am ce face, mă antrenez în continuare. În legătură de ce s-a spus, că mi-au spus să plec împrumut în vară, nu a venit nimeni la mine să vorbească.

Din contră, au fost chiar mulţumiţi de mine şi mă aşteptam să joc. Nu am primit nicio explicaţie pentru că nu am fost luat în lot. Dar acesta este fotbalul, treci prin momente mai grele, mai bune, contează să ştii să treci peste ele şi să munceşti în continuare", a afirmat Ianis Hagi.

Transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016 pentru un milion de euro, Ianis Hagi a făcut o serie de meciuri foarte bune la Primavera, dar nu a bifat decât două prezenţe în echipa mare, ambele în Serie A TIM, în stagiunea precedentă.