• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Francesco Totti, legenda lui AS Roma la care a jucat timp de 24 de ani, a renunţat la cursurilor de antrenor la care se înscrisese, a anunţat, marţi, Asociaţia antrenorilor italieni (AIAC), citată de AFP.

Totti şi-a încheiat prestigioasa carieră în luna mai, în întregime consacrată echipei AS Roma, club la care evoluează şi portarul român Bogdan Lobonţ, la vârsta de 40 de ani. El a fost cooptat în această vară în staff-ul de conducere al clubului, dar într-un rol mai puţin activ deocamdată şi s-a înscris la cursuri pentru obţinerea diplomei B de antrenor, acordată de UEFA.

Însă AIAC a precizat că Totti şi-a schimbat opinia şi a decis să nu urmeze formarea în meseria de antrenor, cel puţin deocamdată.

"Francesco Totti a arătat că este un mare campion, atât pe teren cât şi în afară", se arată în comunicatul AIAC. "Nefiind în măsură să asiste la cursuri în mod regulat şi din respect pentru colegii săi şi pentru organizatorii acestor cursuri, el a renunţat la şansa de a putea deveni antrenor", se mai arată în comunicat.

"Noi sperăm că nu este decât temporar", a continuat AIAC. "Chiar dacă suntem decepţionaţi pentru decizia lui Totti, sperăm totuşi că va reveni în viitor".

Locul lui Totti la aceste cursuri va fi luat de unul din coechipierii săi de la naţionala Italiei campioană mondială în 2006, Simone Perrotta.

Fostul căpitan al Romei a preferat să se dedice deocamdată clubului său şi familiei.

Agerpres

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT