• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Adrian Mutu apare pe lista celor 17 jucători ale căror transferuri sunt anchetate în ultimul scandal care a cuprins fotbalul italian. Deși spunea, miercuri, că nu este acuzat și că cercetările seamănă cu Dosarul Transferurilor din România, figurează printre evazioniști, cu daune de peste 200.000 de euro provocate fiscului din Peninsulă.

35 de cluburi - printre care se numără AC Milan, Napoli ori Lazio - și 64 de persoane sunt implicate în dosarul "Fuorigioco" (Offside). Apare și numele lui Alessandro Moggi, cel care a rezolvat transferul lui Mutu la Juventus, în 2004, când s-a folosit de o afacere în care a fost inclusă și Livorno. Actuala anchetă vizează transferuri efectuate între anii 2009 și 2012.

Procuratura italiană a pus sechestru pe conturi și bunuri imobiliare în valoare de 12 milioane de euro.

Adrian Mutu apare printre evazioniștii cercetați. 211.293 euro însumează prejudiciul adus fiscului italian, locul 8 în topul celor mai mari din acest caz, potrivit Gazetei. Problemele ar fi apărut din cauză că, pe atunci când juca la Fiorentina, primea salariul fără cota de 15% cuvenită agentului și plătea taxe mai mici. De asemenea, în declarația fiscală nu a precizat bonusurile primite din partea clubului, reprezentând compensația impresarului.

Mutu a jucat, miercuri, pentru prima dată în tricoul vicecampioanei ASA Tg. Mureș. A fost titular în atacul deținătoarei Supercupei României și a jucat 60 de minute în cel de-al treilea amical din această iarnă, 0-0 cu Pogon Szczecin (Polonia).

În Italia, Mutu a jucat pentru Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena.