• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Francesco Totti împlinește astăzi 40 de ani, 27 dintre ei dedicați Romei, unicul club din cariera sa de senior.

Totti a devenit un veritabil simbol pe Stadio Olimpico după ce a bătut aproape toate recordurile posibile la gruparea din capitala Italiei.

Cariera sa la AS Roma putea cunoaște însă o întrerupere în 2003. O admite chiar Totti, care susține că a fost foarte aproape de un transfer în urmă cu 13 ani.

"Am fost foarte aproape de Real Madrid după ce am cucerit titlul, când echipa era pregătită de Fabio Capello. N-aș fi mers niciodată la un alt club din Italia, din respect pentru Roma. N-am mers acolo pentru că nu m-am înțeles cu președintele lui Real, iar prietenii și familia m-au făcut să realizez că la Roma sunt multe lucruri pe care nu le voi găsi la Madrid", a povestit legenda "giallorossilor".

Francesco Totti este cel mai bun marcator din istoria Romei, cu 306 goluri, și are cele mai multe meciuri jucate pentru capitolini, 763. Totti e și al doilea în topul golgeterilor all-time din Serie A, cu 250 de reușite, 24 mai puține decât Silvio Piola.

Căpitanul Romei a cucerit cinci trofee cu gruparea de pe Olimpico: un titlu, două Cupe și două Supercupe ale Italiei.