• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Portarul român Ionuţ Rus se află pe o listă a celor mai talentaţi 60 de fotbalişti cu vârsta de cel mult 17 ani, alcătuită de cotidianul britanic The Guardian.

Născut pe 20 ianuarie 2000, Ionuţ Rus, legitimat la clubul italian Lazio Roma, evoluează pentru naţionala Under 17 a României.

The Guardian menţionează că Rus, supranumit "Donnarumma al României", se antrenează de câteva luni cu prima echipă a lui Lazio. Tânărul goalkeeper a mărturisit că a avut oferte de la echipe din Anglia, Italia şi Olanda, însă a ales-o pe Lazio fiindcă i-a plăcut proiectul acestui club.

Cel mai cunoscut dintre jucătorii de pe lista întocmită de The Guardian este brazilianul Vinicius Jr, atacantul lui Flamengo, care a semnat deja cu Real Madrid.

Alt nume de care se vorbeşte mult este atacantul italian Moise Kean, împrumutat de Juventus la Verona.

Pe listă apare şi atacantul Timothy Weah, legitimat la Paris Saint-Germain, unde a jucat şi tatăl său, ilustrul George Weah, primul african care a câştigat Balonul de Aur.

The Guardian nu l-a uitat pe Jadon Sancho, una dintre speranţele fotbalului englez, care a semnat cu echipa germană Borussia Dortmund. Pe listă sunt de asemenea mai mulţi componenţi ai naţionalei Spaniei, campioană europeană de juniori Under 17.

Un nume care atrage atenţia este Rijad Sadiku, fundaşul bosniac al echipei FC Sarajevo. Sadiku are acelaşi nume de familie cu al atacantului care a înscris pentru naţionala Albaniei împotriva celei a României la EURO 2016.

AGERPRES