• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Napoli, echipa lui Vlad Chiricheș, este o forță în campionatul Italiei. O dovedește nu doar seria de meciuri fără înfrângere, începută pe 25 aprilie, ci și faptul că napoletanii au pe bancă jucători proaspăt-transferați, în valoare de 65 de milioane de euro, care nu au apucat nici măcar să debuteze în tricoul albaștrilor.

Gazetta dello Sport a publicat, vineri, un amplu material despre banca de rezerve a lui Napoli și cele cinci “trofee” de 65 de milione pe care antrenorul Maurizio Sarri își permite să le expună doar pe bancă: Maksimovic, Rog, Giaccherini, Tonelli și Diawara.

Misiunea lui Vlad Chiricheș de a se impune în echipă, la revenirea după accidentarea de la menisc suferită la echipa națională este, în acest context, una extrem de dificilă. Compartimentul defensiv înregistrează cea mai mare concurență la Napoli. Chiricheș este așteptat să revină pe teren la finalul acestei luni, după ce zilele trecute a efectuat deja primele antrenamente ușoare.

Printre transferurile încă netestate se află sârbul Nikola Maksimovic, cel mai scump fundaș transferat vreodată de Napoli, dar și Lorenzo Tonelli. Odată adus de la Samdoria, fundașul italian de 26 de ani a creat valuri de nemulțumiri în rândul conducerii, din cauza suspiciunilor că fostul său club ar fi ascuns o accidentare a sa. Tonelli a revenit însă pe banca de rezerve a lui Napoli și, susțin jurnaliștii Gazzettei, este aproape de potențialul maxim.

Jurnaliștii italieni au și vești bune pentru Chiricheș, care încă este văzut ca un impediment în calea debutului în echipă pentru Maksimovic, în parte și pentru că, susțin ei, integrarea fundașilor în angrenajul tehnico-tactic este cea mai anevoioasă. Mijlocașii Giaccherini și Diawara sunt creditați cu prima șansă de a debuta rapid în tricoul lui Napoli, înaintea rivalului direct al lui Chiricheș, Maksimovic. 

Pentru moment, rezultatele îl susțin pe Sarri și decizia acestuia de a nu schimba o formulă de joc câștigătoare, mai atrag atenția italienii. Cu trei victorii și două remize în primele cinci etape, Napoli este pe doi în Serie A, la un punct în urma liderului, Juventus. Investițiile făcute de producătorul de filme, Aurelio De Laurentiis, cer însă atenție.

Chiricheș (26 ani) a fost transferat în vara lui 2015 de Napoli, de la Spurs, pentru aproximativ șase milioane de euro, însă nu s-a impus ca titular. Sampdoria l-a dorit pe Chiricheș în această vară, potrivit declarației președintelui Massimo Ferrero, însă De Laurentiis s-a opus.