• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat al genunchiului stâng, chiar în meciul de debut la AS Roma, Rick Karsdorp s-a alăturat altor opt actuali sau foști jucători ai giallorossilor care au avut o accidentare similară în ultimul an și jumătate.

Pe respectiva listă se află și George Ganea, fiul fostului internațional român, Ionel Ganea. Jucătorul de 18 ani, venit la Roma, în vară, de la Virtus Entella, a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în urmă cu puțin mai mult de o lună, într-un meci al echipei Primavera a clubului de pe Olimpico.

De altfel, după accidentarea lui Karsdorp, cei de la Calciomercato au făcut și o echipă ideală (fără portar), formată din jucătorii care și-au rupt ligamentele încrucișate ale genunchiului în ultimele 18 luni, bazându-se și pe faptul că Alessandro Florenzi a trebuit să treacă de două ori peste o asemenea problemă medicală.

Nigerianul Abdullahi Nura (18 ani, fundaș), germanul Antonio Rudiger (24 de ani, fundaș, plecat între timp la Chelsea), Luca Pellegrini (18 ani, fundaș), Rick Karsdorp (22 de ani, fundaș dreapta / mijlocaș central), Alessandro Florenzi (26 de ani, mijlocaș / fundaș / extremă dreapta), George Ganea (18 ani, mijlocaș / atacant), Mario Rui (26 de ani, fundaș), din nou Florenzi, care și-a rupt de două ori ligamentele încrucișate, Marco Tumminello (18 ani, atacant) și Emerson Palmieri (23 de ani, fundaș / extremă stânga) fac parte din respectiva echipă realizată de Calciomercato.

În ceea ce îl privește pe Rick Karsdorp, jucătorul olandez de 22 de ani a fost transferat de Roma în vară, în schimbul a 14 milioane de euro, de la Feyenoord. El a debutat însă abia la finalul lui octombrie, în meciul de miercuri, câștigat cu 1-0 în fața lui Crotone, întrucât a fost operat la celălalt genunchi (dreptul), după ce suferise o ruptură a meniscului lateral.

În acest context, Gazzetta dello Sport a mers chiar mai departe și a amintit și de groaznicele accidentări suferite de Kevin Strootman, care a avut parte de trei rupturi ale ligamentelor încrucișate în perioada martie 2014 - septembrie 2015.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT