• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Cyril Thereau, atacantul francez al echipei italiene Fiorentina, fost la Steaua Bucureşti, a avut "o ascensiune neobişnuită, departe de standardele tradiţionale", scrie France Football.

Cunoascuta publicaţie franceză îi dedică un portret jucătorului de 34 de ani, autor a şase goluri, trei din penalty, în actuala ediţie din Serie A TIM, din care s-au disputat nouă etape.

"Astăzi la Fiorentina, acest atacant longilin este recunoscut de cealaltă parte a Alpilor, dar foarte puţin în Franţa", unde n-a jucat niciun minut în prima divizie, scrie France Football.

Thereau este pe locul 3 în topul celor mai buni marcatori francezi din Serie A, cu 68 de goluri, după David Trezeguet (123) şi Michel Platini (68).

Atacantul "nu prezintă pedigree-ul glorios" al lui Trezeguet sau al lui Platini, "nu are nici profilul rasat al primului, nici eleganţa celui de-al doilea", dar este un jucător care "îşi cultivă singularitatea", notează jurnaliştii din Hexagon.

France Football mai scrie că "nici atacant central pur, nici conducător de joc, Cyril Thereau navighează constant între două ape".

O particularitate a lui Thereau este că nu a trecut printr-un centru de juniori, etapă aproape indispensabilă pentru a te afirma în fotbalul profesionist.

Atacantul francez a evoluat la Steaua în sezonul 2006-2007, reuşind să marcheze 10 goluri în 24 de meciuri disputate în toate competiţiile pentru roş-albaştri.

Thereau a mai jucat în cariera sa la Gap, US Orleans, Angers (toate din Franţa), Charleroi şi Anderlecht (ambele din Belgia), Chievo Verona şi Udinese (din Italia).

În acest sezon, el a reuşit şase dintre cele 15 goluri din campionat ale Fiorentinei, echipă la care este legitimat şi tânărul mijlocaş român Ianis Hagi.

AGERPRES