• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Luni seară s-a desfășurat la Milano Gala Asociaţiei fotbaliştilor profesionişti italieni (AIC). În cadrul acesteia, Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus Torino, a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Italiei în sezonul 2016-2017.

Buffon figurează şi în echipa ideală a sezonului trecut din Serie A, alături de şase dintre colegii săi de la Juve - Miralem Pjanic, Gonzalo Higuain, Alex Sandro, Paulo Dybala, Dani Alves (plecat la PSG) şi Leonardo Bonucci (plecat la AC Milan). Din unsprezecele ideal al sezonului 2016/2017 mai fac parte, de asemenea, Radja Nainggolan (AS Roma), Kalidou Koulibaly, Marek Hamsik şi Dries Mertens, toţi trei de la SSC Napoli.

Titlul de cel mai bun antrenor al ediţiei trecute a campionatului italian a fost atribuit lui Maurizio Sarri, tehnicianul echipei SSC Napoli, care a reuşit să-l devanseze pe Massimiliano Allegri (Juventus), câştigătorul acestui premiu în ultimii doi ani.

Juventus Torino, care a cucerit cel de-al şaselea său titlu consecutiv de campioană naţională, a fost desemnată echipa sezonului 2016-2017.