• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gianluca Zambrotta, fostul fundaș al lui AC Milan, este de părere că Gennaro Gattuso are foarte multe lucruri în comun cu Fabio Capello în privința carierei de antrenor.

Zambrotta a jucat alături de Gattuso la AC Milan și la naționala Italiei, a câștigat un scudetto și o Cupă Mondială. Fostul mijlocaș l-a comparat pe noul antrenor al ”rossonerilor” cu Fabio Capello, pe care îl asistă la Jiangsu Suning din China. ”Un antrenor similar? Pentru caracterul și cum pune problema, aș spune că seamănă cu Fabio Capello: amândoi au carisma și nu le este frică să spună lucrurilor pe nume”, a spus Zambrotta.

Deși îi pare rău că Vicenzo Montella a fost îndepărtat de pe banca Milanului, Zambrotta este convins că o mutare era mai mult decât benefică. El militează pe faptul că mișcarea a fost una grozavă iar Gattuso a fost o soluție bună.

"Dacă te uiți la pregătirea și atașamentul lui față de aceste culori, nu pare să fie o surpriză. Având în vedere cât de mult a investit clubul în vară și câte dificultăți au apărut, o schimbare de antrenor era de conceput. A fost o mișcare grozavă! De asemenea, și eu am intrat în această lume a antrenorilor. Știu că antrenorul este de multe ori primul care plătește și îmi pare rău pentru Montella. Dar am și un sentiment de plăcere pentru Rino, văzându-l la AC Milan. A dat atât de mult lui Milan și clubul lui, el cunoaște istoria clubului și ceea ce înțelegem prin "spiritul Milan". Îl cunosc pe Gatusso de foarte mult timp, dar ca jucător și nu ca antrenor, deși nu-mi pot imagina că s-a schimbat între timp”, a încheiat Zambrotta.

Chinezii de la Milan nu au mai suportat perioada proastă prin care trece echipa și l-au demis pe Vincenzo Montella din funcția de antrenor.

Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al clubului, iar în mesajul postat se face un alt mare anunț: Gennaro Gattuso va fi noul antrenor al Milanului.

Gattuso, care a adunat 73 de selecţii la naţionala Italiei, cu care a cucerit titlul mondial în 2006, a câştigat toate trofeele interne din Italia şi are în palmares şi două Ligi ale Campionilor, precum şi peste 300 de apariţii pentru ''rossoneri'', înainte de a se retrage din activitate, în 2013.

5 echipe a pregătit Gennaro Gattuso în cariera de antrenor: FC Sion (2013, antrenor-jucător), Palermo (2013-2014), OFI Creta (2014), AC Pisa (2015-2017) și AC Milan U19 (2017).