• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Torino va omagia împlinirea unui an de la tragedia aviatică în care a fost implicată echipa braziliană Chapecoense, la meciul de campionat cu Atalanta, care se va disputa sâmbătă, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

Astfel, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, gruparea piemonteză a anunţat că la partida de la sfârşitul săptămânii va evolua în culorile lui Chapecoense, verde şi alb.

Gestul de solidaritate al torinezilor nu este deloc întâmplător. Gruparea granata a trecut la rândul ei printr-o tragedie asemănătoare, în 1949, când toţi jucătorii echipei care domina fotbalul italian au murit, după ce avionul care îi aducea de la Lisabona s-a prăbuşit în apropiere de Torino, la Superga.

De asemenea, clubul a anunţat că a pus în vânzare 1.500 de tricouri identice cu cele care vor fi purtate sâmbătă, beneficiile urmând să revină familiilor victimelor accidentului de acum un an.

Pe 28 noiembrie 2016, 71 dintre cele 77 de persoane aflate la bordul aeronavei companiei boliviene LaMia şi-au pierdut viaţa, după ce avionul s-a prăbuşit pe o colină din apropierea oraşului Medellin, în Columbia.

Printre cei decedaţi se aflau 19 fotbalişti, 14 membri ai staff-ului şi 20 de jurnalişti care se pregăteau să acopere ceea ce trebuia să fie una dintre cele mai frumoase pagini din istoria acestui club modest, aflat încă în liga a patra în 2009, ce urma să dispute finala Cupei Sudamericana.

FIFA a cerut să fie păstrat un minut de reculegere la meciurile care se vor disputa în lumea întreagă pe 28 şi 29 noiembrie.

AFP scrie că sute de suporteri ai lui Chapecoense, ţinând lumânări, au luat parte miercuri la ceremonii religioase în memoria victimelor catastrofei aeriene de acum un an.

Clubul nu a dorit să organizeze un eveniment, dar a deschis porţile stadionului Arena Conda şi a amenajat un spaţiu pentru rugăciuni. O coroană de flori albe a fost depusă la centrul suporterilor, în timp ce suporterii scandau "Vamos, Vamos Chape".