• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi este în formă maximă în Italia, acolo unde marchează la foc continuu pentru echipa Primavera a clubului Fiorentina. Ajuns la trei goluri în ultimele două săptămâni, tânărul mijlocaş ofensiv român e tot mai aproape de debutul la echipa mare.

Deja contra lui Milan românul a fost pe banca de rezerve, iar toţi cei din cadrul grupării viola îi prevăd un viitor strălucit.

"Eu la 17 ani nu am jucat la nivelul lui niciodată! Va face artă! Aşa mi-au zis ăia de la Fiorentina!", a dezvăluit Hagi pentru ProTV, pentru ca apoi să explice faptul că numele nu îl ajută deloc în fotbal: "Ianis are un drum greu pentru că taică-su... hehe... atârnă! Dar va reuşi, că e inteligent, educat şi iubeşte fotbalul!".

Şi Ianis a vorbit pentru sursa citată despre modul în care este tratat de oficialii din Firenze, recunoscând că toată atenţia de care se bucură îl responsabilizează şi îl motivează.

"După fiecare gol mă felicită, indiferent cum dau. Tot ce înseamnă Fiorentina e super şi abia aştept să joc", a spus Ianis, punctând totodată că Tătăruşanu îi este un adevărat frate mai mare: "M-a ajutat foarte mult, încă mă ajută. E super coleg şi super prieten".

Ianis Hagi a sosit în România pentru a se alătura lotului U19 al României. Echipa lui Costel Enache va disputa în perioada următoare turneul de calificare pentru Euro 2017. Tricolorii mici vor da piept cu Olanda (6 octombrie, ora 20:30), cu Norvegia (8 octombrie, ora 16:00) şi cu San Marino (11 octombrie, ora 20:30). Primele două clasate în cele 13 grupe şi cea mai bună ocupantă a locului trei se califică pentru Turul de Elită, ultima fază a calificărilor pentru CE 2017.