• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Duminică, la meciul disputat de Fiorentina Primavera, Ianis Hagi a avut o execuţie superbă în meciul cu Chievo, 2-3, iar reacţia sa de după gol a demonstrat o dată în plus că nu mai este fericit în Toscana. Este motivul pentru care Gică Hagi, tatăl său, a zburat luni spre Florenţa pentru o discuţie lămuritoare cu conducerea clubului viola. De altfel, plecarea din ţară a fost cauza pentru care "Regele" nu şi-a ridicat personal, aseară, premiul de Antrenor al Anului 2017, decernat în cadrul Galei Fotbalului Românesc.

În ciuda afirmaţiilor liniştitoare şi optimiste, date în primul an de Gică, atitudinea celor de la Fiorentina l-a deranjat mult. Pentru el, aproape că n-au mai contat cele două milioane de euro pe care le-a luat în schimbul fiului său.

"Ianis a demonstrat constant că are un talent uriaş. Problema din stagiunea precedentă a fost de ordin fizic, dar ştiu că s-a lucrat la asta, a existat un program separat de pregătire. Vă pot asigura însă că este un băiat cu calităţi tehnice remarcabile", declarase Federico Guid, fostul antrenor de la tineretul grupării "viola", pentru fiorentina.it.

Degeaba însă, Ianis a jucat o singură dată pentru gruparea toscană, de ziua lui, pe 22 octombrie 2016, când a împlinit 18 ani. Iar Hagi s-a aflat şi atunci în oraşul italian.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Concret, doar Pescara a anunţat că şi l-ar dori pe Hagi jr, numai că este în Serie B, iar "Regelui" i s-ar părea normal ca un talant ca Ianis să joace numai pe prima scenă într-un campionat în care să demonstreze ce poate.

Aşa că este luată în calcul inclusiv întoarcerea la Viitorul pentru a se putea pune pe picioare. Mai ales că şi România U21 va avea mare nevoie de el la meciurile importante din toamna viitoare.